De aceea Healthy.ro atrage atentia cu privire la posibile afectiuni care va “pandesc” de Pasti.

Toxiinfectiile alimentare

Pericole pentru sanatate de pasti - boli de Pasti

Păr hidratat, sănătos și ușor de pieptănat? Se poate!

Alimentele cumparate pentu Masa de Pasti si nu numai trebuie alese cu atentie din magazinele autorizate pentru ca sansa sa se comercializeze si alimente expirate este foarte mare in aceasta perioada. Atentie la carnea pe care o cumparati. Va propunem cateva sfaturi pentru a evita toxiinfectiile alimentare:

  • Cumparati numai din magazinele autorizate;
  • Preparati bine carnea, nu consumati fripturi “in sange”;
  • Spalati de fiecare data vesela si intrumentele cu care manevrati carne, astfel incat de exemplu sa nu preparati salata cu intrumente care au atins carnea cruda (carnea poate fi infectata, prin preparare termica se distrug cea mai mare parte din microorganismele active);
  • Nu consumati conserve sau produse ambalate care au ambalajul umflat (probabil contine bacterii care au fermentat si care pot provoca o toxiinfectie alimentara);
  • Spalati foarte bine alimentele, sub jet de apa, inainte de a le consuma;

Crizele biliare

Afectiunile vezicii biliare (crize de fiere) sunt adesea silentioase, insa o persoana poate suferi o criza biliara pe fondul unei afectiuni tacute daca face excese alimentare, in special de grasimi.

durere de stomac
Carnea de miel este grea pentru digestie si poate starni, alaturi de alte alimente grase sau prajite, o criza biliara.

Este recomandat sa nu faceti excese alimentare si sa incercati sa nu consumati grasimi in exces, caci va pot strica sarbatorile.

Horoscopul SANATATII: descopera ce iti rezerva astrele in aceasta saptamana
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: