Setari Cookie-uri

Cele mai frecvente cauze ale migrenelor

Sandviciurile cu sunca, dusurile fierbinti si sexul pot fi cauze pentru migrene. In loc sa luati mereu pastile pentru durerea de cap, ar trebui sa vedeti daca nu cumva puteti inlatura cauza, care poate fi un lucru cat se poate de banal.

Fara pastile!

Fara pastile!

Atunci cand suferiti de durere de cap, tentatia imediata este sa luati o pastila, ne spun cei de la 9am.ro. Insa depistarea cauzei, poate ajuta la diminuarea durerii si chiar evitarea aparitiei ei pe viitor.

Durerile de cap sunt unele dintre cel mai frecvent invocate afectiuni la medicul de familie sau la clinicile de neurologie, spune Giles Elrington, neurolog la Barts and London NHS Trust.

Vestea buna este ca, in ciuda temerii generale, o durere de cap este foarte rar simptomul unei tumori pe creier. "Mai putin de 1% dintre cei care isi consulta medicul de familie in legatura cu durerea de cap chiar au ceva grav", spune Elrington, citat de dailymail.co.uk.

Durerile de cap, inclusiv migrenele (dureri intense de cap, ce pot dura de la cateva ore pana la trei zile, care se repeta si pot fi asociate cu alte simptome precum greturi si fotofobie), au aceeasi explicatie fiziologica. Un circuit electric aflat in partea din spate a creierului se declanseaza incorect, producand durerea, explica neurologul. "Ganditi-va la o alarma de incendiu care izbucneste in absenta focului", mai spune el.

Potrivit MEDIAFAX, este important sa mergeti la medic daca durerea se instaleaza brusc si sever, daca este insotita de febra, senzatie de oboseala sau orice deficienta neurologica, precum pierderile de memorie sau slabiciunea resimtita pe o parte a corpului, dar si daca remarcati o schimbare dramatica in modul obisnuit in care se manifesta aceasta durere.

Stim cu totii ca prea multe pahare cu vin sau stresul pot genera durerea de cap, dar iata cateva posibile cauze mai neobisnuite:

Foto: en.wikipedia.org

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 August 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.