Caderea parului? 6 Cauze alarmante

Caderea parului este o problema cu care se confrunta atat femeile cat si barbatii, insa aceasta problema este mai des observata de femei atat din pricina atentiei deosebite pe care o acorda "podoabei capilare" cat si pentru ca in general parul femeii este mai lung si vizibil cand cade.

Infectii ale scalpului

Infectiile scalpului pot duce la aparitia matretii si a caderii parului. Afecteaza scalpul in special infectiile fungice, care evolueaza insidios si pot prezenta ca simptome doar descuamarea pielii, caderea parului si macarimi locale, astfel incat nu intotdeauna sunt sesizate de pacienti pentru a se prezenta la medic.

caderea parului cauze medicale

Sursa foto: shutterstock_93880036

Boli metabolice

Una din afectiunile metabolice care pot duce, printre alte manifestari, si la caderea parului este reprezentata de diabetul zaharat. Diabetul zaharat este o afectiune cu incidenta mare in populatie si poate afecta oamenii inca de la varste tinere. Printre alte manifestari se observa si cefaleea, urinari frecvente, tulburari de vedere etc.

Tulburari psihice

Unele afectiuni psihice se pot manifesta si prin caderea parului, in special cere care duc la carente nutritive. Anorexia este o astfel de tulburare psihica, avand si alte manifestari ingrijoratoare, dar si depresia poate duce la caderea parului.

Retail jobs

dee ce cade parul - cauzele caderii parului

Sursa foto: shutterstock_99834143

Boli pulmonare

Bolile pulmonare consuma multa energie si obosesc bolnavul mai mult decat alte afectiuni. Astfel bolanvul tinde sa stea in pat, transpira des, inclusiv noaptea, este astenic, irascibil, devine anxios, ii cade parul, devine palind sau pielea prinde o coloratie albastruie in functie de nivelul de oxigen si dioxid de carbon din sange. Initial, bolile de plaman neinfectioase nu clar simptomatice, pot evolua lent si simptomele sunt usoare, ca oboseala, astenie, caderea parului, transpiratii – simptome pe care initial bolnavul nu le ia in serios.

Vizionare placuta


Kudika
22 Mai 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri