Setari Cookie-uri

Arma naturala impotriva capuselor - uleiurile esentiale

Capusele sunt clasificate stiintific ca arahnide (inrudite cu paienjenii si scorpionii) si se hranesc cu sangele vietuitoarelor de care se ataseaza. Fosilele sugereaza ca aparitia capuselor dateaza de aproximativ 90 milioane de ani.

Aroma de lavanda va goni nu numai capusele, dar si puricii sau tantarii. Un ulei aromat preparat cu 6-10 picaturi de ulei esential in 30 ml de ulei presat la rece poate fi masat pe piele sau adaugat in apa de baie.

Lavanda poate fi folosita cu succes si pentru protejarea cainilor sau pisicilor. Astfel, un amestec de 10-12 picaturi de ulei esential de lavanda in 30 ml de ulei de vegetal, aplicat cu peria pe blana animalului nu numai ca o lasa lucioasa si moale, dar il si protejeaza de capuse, purici, paduchi, muste sau diversi acarieni.

Uleiul esential de geranium

Uleiul esential de geranium este cel mai des folosit la indepartarea capuselor, dar si al puricilor.

Uleiul esential de eucalipt

Uleiul esential de eucalipt nu doar indeparteaza capusele, dar le si omoara. Un studiu din 2004 publicat in revista suedeza "Journal of Medical Entomologie", ofera dovezi ca extractul de eucalipt reduce muscaturile de capuse si infectiile. Atentie! Eucaliptul poate provoca reactii alergice.

Citește și:

Un studiu publicat in numarul din 2007 " Journal of Economic Entomology", arata ca uleiul esential de cedrul este cel mai bun la uciderea capuselor larvare.

Vizionare placuta


Kudika
28 Mai 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.