Setari Cookie-uri

Primul card aerian de renuntare la fumat

Comisia Europeana a anuntat astazi o noua etapa a campaniei sale de mare succes pentru renuntarea la fumat, "Ex-fumatorii sunt de neoprit" (www.exsmokers.eu), de Ziua Mondiala fara Tutun, lansand in premiera mondiala cardul aerian de renuntare la fumat. Acest card cu informatii pretioase pe teme de sanatate va ajuta fumatorii sa reziste tentatiei pe durata zborului cu avionul si ii va incuraja sa mearga mai departe pe calea renuntarii complete la fumat.

Comunicat de presa

Acest nou instrument de sanatate, disponibil pasagerilor din intreaga Europa in timpul zborului, a fost conceput in parteneriat cu TAP Portugal, Fundatia Europeana pentru Sanatate Pulmonara (European Lung Foundation – ELF) si Societatea Europeana de Boli Respiratorii (European Respiratory Society – ERS).

renuntarea la fumat

Foto@ shutterstock_89499766

Mai mult de jumatate (56,9%) dintre fumatorii romani intervievati in cadrul unui studiu derulat recent au recunoscut ca nu se simt confortabil in timpul calatoriei cu avionul. 49,2% dintre respondenti au declarat ca au ales sa calatoreasca cu masina in locul calatoriei cu avionul, in timp ce 21,2% au avut stari de anxietate in momentul in care se aflau la bordul unei aeronave. 20,3% dintre persoanele care au declarat ca fumatul le afecteaza calatoria cu avionul au ales sa calatoreasca pe distante scurte, in timp ce 5,9% au renuntat complet la zborul cu avionul .

Citește și:

Instrumentul ofera pasagerilor care nu fumeaza pe durata zborului sfaturi motivationale privind sanatatea, pentru a-i incuraja si a-i inspira sa devina ex-fumatori, din dragoste pentru viata. Cardul include si linkuri spre surse suplimentare de informare si asistenta pentru fumatori, cum ar fi site-ul campaniei „Ex-fumatorii sunt de neoprit” si iCoach, un instrument online interactiv care asigura sprijin personal pentru renuntarea la fumat.

Cu prilejul Zilei Mondiale fara Tutun, John Dalli, comisarul european pentru sanatate si protectia consumatorilor, a declarat:

Vizionare placuta


Kudika
4 Iunie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.