Setari Cookie-uri

Cele 7 tipuri de burtica si disconfortul abdominal

Campania 'Tipuri de burtica' isi propune sa incurajeze oamenii sa isi mentina si imbunatateasca sanatatea digestiva si sa spuna stop disconfortului digestiv, caracterizat prin manifestari precum balonarea, constipatia si flatulenta excesiva.

La nivel mondial, unele dintre simptomele cele mai frecvente ale disconfortului digestiv la nivel mondial sunt balonarea, constipatia si flatulenta. Vestea buna este ca, in cazul multora, disconfortul digestiv poate fi imbunatatit prin adoptarea unor schimbari simple ale regimului alimentar si stilului de viata, prezentate in noul ghid cu sugestii de alimentatie si stil de viata realizat de WGO pentru campania “Ai grija de burtica ta”(‘Love Your Tummy’), disponibil incepand de astazi pe site-ul campaniei, www.loveyourtummy.org.

In Romania, cei doi membri in Comitetul Director al Campaniei dedicate Zilei Mondiale a Sanatatii Digestive 2012, initiata de Organizatia Mondiala de Gastroenterologie: Prof. Dr. Monica Acalovschi, de la UMF Cluj-Napoca si Prof. Dr. Dan Dumitrascu, Presedinte al Societatii Romane de Neurogastroenterologie,declara:

Citește și:

„Scopul organizarii Campaniei dedicate Zilei Mondiale a Sanatatii Digestive este acela de a informa opinia publica, persoanele in suferinta si pe cei raspunzatori pentru sanatatea acestora – medici, farmacisti, organizatii medicale nationale, cu privire la simptomele digestive cele mai frecvente, pentru a le recunoaste importanta si modul in care trebuie sa fie abordate. Campania, care se intinde pe durata unui an, se va incheia cu elaborarea unor recomandari pentru un regim si o conduita corespunzatoare in interpretarea simptomelor digestive, controlul acestora si tratarea cauzelor care le genereaza, la toate nivelele de asistenta medicala.

Trebuie sa avem grija de sanatatea tubului nostru digestiv: noi nu il vedem, dar suferintele sale sunt vizibile adesea de la distanta.”

Cele 7 tipuri de burtica, conform campaniei ”Ai grija de burtica ta”


Burtica normala – intr-o forma extraordinara de functionare, insa lucrurile se pot schimba pe masura ce inaintam in varsta si in functie de sezon

Citește și:

Burtica lenesa – sufera in mod predominant de constipatie, dar poate avea si probleme de flatulenta

Burtica deranjata – sufera de o asociere de 3 simptome, printre care balonarea si flatulenta combinate cu constipatia sau diareea

Burtica stresata – sufera de scaune apoase sau moi si simte adesea nevoia urgenta de a-si goli intestinele

Vizionare placuta


Kudika
12 Iunie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.