Setari Cookie-uri

8 Boli cauzate de aerul conditionat

Aerul conditionat reprezinta o solutie minunata pentru a scapa de canicula, insa totodata filtrele aparatelor de aer conditionat pot reprezenta o adevarata sursa de boala.

Medicii romani avertizeaza ca un numar important de cazuri se prezinta la spital cu patologii cauzate de aerul conditionat si ca filtrele acestor aparate pot fi purtatoare de virusuri. Afla la ce riscuri te expun aparatele de aer conditionat.

boli de la aer conditionat

8 Boli de la aerul conditionat

Stop cardiorespirator

Este indicat ca temperatura aerului conditionat sa nu fie reglata la o diferenta mai mare de 5 grade fata de temperatura de afara (la urmbra).

Persoanele care sufera de afectiuni cardiovasculare, diagnosticate sau nu, risca stop cardiorespirator atunci cand vin de la caldura in camerele cu aer conditionat. Aceasta pentru ca inima trebuie sa depuna un efort mai mare pentru acomodarea la o temperatura mai mica.

boli de la aer conditionat

Sinuzita de la aerul conditionat

Sinuzitele sunt frecvente vara si principalul factor de risc il reprezinta aparatele de aer conditionat. Aceasta pentru ca filtrele acestor aparate sunt pline de bacterii care se dezvolta bine in mediul umed.

Citește și:

Sinuzitele se manifesta prin dureri frecvente de cap, care pot ceda greu la analgeticele uzuale, uneori chiar cu scurgeri nazale sau chiar cu dureri oculare.

Rinita

Rinita reprezinta o inflamatie a mucoasei nazale cu secretii nazale abundente, apoase intial apoi consistente, cu usturimi si poate chiar sangerari nazale.

Rinita poate fi foarte suparatoare si se poate complica cu sinuzite, otite medii etc.

Vizionare placuta


Kudika
25 Iunie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.