Comunicat de presa

Dr. Denis HEITZ, deranjat ca intampina dificultati la scosul capuselor de pe pacientii sai, plecand de la un simplu cui, in 1994, isi fabrica o unealta pentru uzul propriu. Dupa un an de teste, Dr. HEITZ isi breveteaza inventia. O’Tom/ Tick Twister este folosit acum in peste 30 de tari, printre care Franta, SUA, Marea Britanie, Germania, Belgia, Olanda, atat pentru oameni, cat si pentru animale.

Avantajele folosirii dispozitivului O’Tom/ Tick Twister sunt numeroase: nu lasa “capul” capusei sub piele, nu comprima capusa, e adaptat pentru capuse de orice dimensiune, permite scoaterea capuselor de pe animale sau oameni, nu necesita utilizarea eterului sau alcoolului, scoate capusa in mod rapid si fara durere, e incasabil, rezistent si reutilizabil la nesfarsit. Pe www.otom.com exista un video demonstrativ al intrebuințarii dispozitivului.

Despre capuse

Rostrul capusei (partea capusei infipta in piele si numita popular «cap») este plina de mici tepi ca niste varfuri de sageata care permit capusei sa ramana infipta in piele. La orice incercare de a scoate capusa prin tragere, tepii se infig si mai adanc in piele. Tragerea poate deci provoca ruptura rostrului, care ramane atunci in parte sau in totalitate sub piele, ceea ce poate provoca o inflamatie dureroasa sau o infectie.

Prin rasucire, tepii se pliaza de-a lungul axei de rotatie, si capusa e scoasa usor, fara efort de tractiune, limitand asadar riscul de a-i «rupe capul» sub piele.

De asemena, in incercarea de a scoate o capusa este important sa nu se apese pe abdomenul acesteia, pentru a evita riscul de regurgitare a salivei; saliva capusei contine mai multe substante iritante si cateodata microorganisme care pot cauza infectii si/sau alergii. Pensetele si alte instrumente disponibile pe piata exercita presiuni asupra capusei in timpul scoaterii.

In Romania, singurele zone unde nu exista capuse sunt zonele de munte, la peste 1200 m altitudine.

Aboneaza-te la Newsletter-ul Healthy pentru a primi si alte informatii despre sanatate si diete.
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: