Setari Cookie-uri

Berea previne pietrele la rinichi

Berea poate contribui la prevenirea aparitiei pietrelor la rinichi, se arata intr-un studiu realizat de catre Departamentul de Nutritie al Scolii Publice de Sanatate Harvard. Conform acestei cercetari, barbatii care consuma bere in cantitati moderate prezinta un risc cu 21% mai redus de a avea pietre la rinichi, datorita efectului diuretic si continutului mare de apa din bere.

In cadrul studiului cercetatorii au luat in considerare factori precum varsta, aportul alimentar de calciu, proteine animale si potasiu, regiunea geografica, profesia si consumul total de lichide, dar si consumul de bauturi specifice. Pe lista altor bauturi care micsoreaza riscul aparitiei pietrelor la rinichi se numara cafeaua - 10%, cafeaua decofeinizata - 10%, ceaiul - 14%, dar si bauturi care maresc riscul aparitiei, cum ar fi sucul de mere sau cel de grepfruit.

Cercetatorii de la Harvard si membrii Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie atrag insa atentia ca este vorba despre un consum moderat de bere, sustinut de un stil de viata sanatos si o alimentatie corespunzatoare.

Aboneaza-te la Newsletter-ul Healthy pentru a primi si alte informatii despre sanatate si diete.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
5 Iulie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.