Setari Cookie-uri

Oboseala? 8 Metode naturale sa o combati!

Este normal sa va simtiti obosit la sfarsitul unei zile sau dupa eforturi mintale ori fizice epuizante. Odihna, relaxarea si un somn de noapte bun sun de obicei suficiente pentru a reface plinul de energie. Cu toate acestea, oboseala persistenta sau care pare disproportionala cu energia depusa poate indica prezenta unei boli sau necesitatea unor schimbari in stilul de viata.

Exercitii fizice:

Activitatea fizica este benefica, deoarece contribuie la eliminarea toxinelor lasate in organism de lipsa de miscare sau de stresul fizic si mental. Cu timpul , ea accelereaza metabolismul si va da mai multa energie . Sedentarismul predispune la ingrasare , iar kilogramele in plus sunt obositoare. Cu toate acestea obisnuiti-va treptat cu exercitiile fizice.

oboseala tratamente naturiste

Controlul stresului:

Incercati sa faceti zilnic urmatoarele lucruri:

  • Gasiti-va timp de relaxare. Corpul si creierul nu pot suporta decat o anumita doza de effort, dupa care cer odihna. Daca sunteti in mod constant in alerta, incercati sa faceti cat mai mult posibil intr-o zi , atunci cand treceti fie si foarte putin peste limita obisnuita puteti ajunge brusc si pe neasteptate la epuizare.
  • Variati-va activitatile . Munca de dimineata pana seara la birou sau la o linie de asamblare poate epuiza atat energia fizica, cat si cea mintala; incercati sa faceti din cand in cand cate o plimbare.

Hipotensiunea arteriala

Tensiunea arteriala scazuta poate fi cauza oboselii. Daca aveti aceasta problema :

Citește și:
  • Mancati sanatos
  • Folositi mai multa sare in dieta.
  • Accelerati-va zilnic circulatia cu o cana de infuzie de plante sau cu o doza de tinctura dintr-un amestec de ghimbir, angelica, paducel si urzica.
  • Puneti in apa calda de baie cateva picaturi de ulei de ghimbir, maghiran, rozmarin sau scortisoara.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
12 Iulie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.