Setari Cookie-uri

O ceasca de ceai, o portie de sanatate

Motivele pentru a savura o ceasca de ceai sunt numeroase. Servit fierbinte sau rece, cu gheata, ceaiul este combinatia perfecta intre gust, parfum si sanatate.

Comunicat de presa

In zilele toride de vara, un ceai cu gheata racoritor este cea mai buna optiune pentru a scapa de caldura de afara.

Istoria ceaiului dateaza de mai bine de 5000 de ani. Chinezii au fost primii care au baut ceai, consumandu-l in fiecare zi ca medicament. Ulterior, s-a raspandit in Japonia, iar in Europa a fost adus de catre comerciantii portughezi din Estul Asiei in secolul al XV-lea. In anul 1657 ceaiul a fost servit pentru prima data in cafenelele din Marea Britanie; cu timpul englezii au transformat consumul de ceai intr-o adevarata traditie, devenind bautura nationala a Angliei. In urmatoarele secole, ceaiul s-a raspandit si in alte tari din Europa, transformandu-se intr-o bautura apreciata in intreaga lume. Astazi sunt produse aproximativ 3.3 milioane de tone de ceai pe an, cele mai mari producatoare fiind India, China, Japonia si Indonezia.

Citește și:

ceai de lavanda, ceai de iasomie

Un ceai este o combinatie perfecta intre sanatate si noutate. Consumul de ceaiuri in general este recomandat mai ales pentru faptul ca aduce beneficii si mentine sanatatea corpului. Printre cele mai importante avantaje si beneficii ale consumului de ceai, se numara:
1/ Reducerea riscurilor de imbolnavire cardiaca, protejand impotriva cheagurilor de sange, care se formeaza datorita nivelului ridicat de colesterol in organism;
2/ Intarirea sistemului imunitar, ajutand organismul sa lupte mai bine impotriva infectiilor;
3/ Imbunatatirea functionarii metabolismului, ajutand la arderea mai rapida a caloriilor si imbunatatind digestia;
4/ Continutul ridicat de antioxidanti, care mentin corpul tanar, previne imbatranirea si protejeaza organismul de efectele poluarii;
5/ Continutul de cofeina, care ofera un plus de energie persoanelor cu un stil de viata foarte activ.

Citește și:

Exista ceaiuri delicioase din numeroase alte plante, unele mai putin cunoscute, dar cu efecte extrem de benefice pentru organism, care au inceput sa capete notorietate in urma sporirii interesului pentru un stil de viata sanatos si natural.

Ceaiul de lavanda este recunoscut ca fiind in special util pentru tratarea afectiunilor sistemului nervos, aroma specifica a lavandei avand proprietatea de a relaxa mintea si trupul. Ceaiul poate fi consumat pentru a trata insomniile sau pentru a calma starile de anxietate si nervozitate. Poate ajuta la tratarea migrenelor, a infectiilor urinare, sau a afectiunilor sistemului respirator (tuse, astm, bronsita).

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
19 Iulie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.