Setari Cookie-uri

Berea contribuie la intarirea sistemului osos si previne osteoporoza

Consumatorii de bere au motive in plus de bucurie, intrucat un studiu realizat de catre Departamentul de Inginerie a Produselor Alimentare de la Universitatea din California arata ca berea intareste oasele si ajuta la prevenirea unor boli ale sistemului osos precum osteoporoza.

Cercetatorii de la Universitatea din California au realizat un studiu in care au analizat modul de fabricare si de procesare a 100 marci de bere si continutul de siliciu din acestea. Rezultatele au aratat ca in functie de tipul de bere consumat, cantitatea de siliciu variaza de la 6.4 miligrame per litru pana la 56.5 mg/L. Astfel, berile care detin concentratii mari de malt si de hamei sunt cele mai bogate in siliciu. In plus, studiul arata ca berea de tip lager este cea mai bogata in siliciu.

Cercetatorii americani de la Universitatea din California sustin ca berea, consumata cu moderatie, poate duce la cresterea sau mentinerea densitatii minerale a oaselor odata cu inaintarea in varsta si astfel, aceasta bautura poate reduce riscul aparitiei osteoporozei. Mai mult, estimarile arata ca osteoporoza este o boala care afecteaza 12% din barbatii de peste 50 de ani si 33% din femeile din aceeasi categorie de varsta.

Citește și:

In cadrul studiului, cercetatorii au luat in considerare factori precum varsta, sexul respondentilor, consumul mediu de bere, dar si tipul de bere analizata. Cercetatorii americani si membrii Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie atrag insa atentia ca este vorba despre un consum moderat de bere, sustinut de un stil de viata sanatos si o alimentatie corespunzatoare.

Aboneaza-te la Newsletter-ul Healthy pentru a primi si alte informatii despre sanatate si diete.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
30 August 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.