Setari Cookie-uri

Renuntarea la fumat duce la cresterea in greutate

Cei care decid sa renunte la fumat se confrunta cu o noua problema: cresterea in greutate de 5 pana la 10 kilograme, conform unui studiu publicat in British Medical Journal si comunicat in Romania de catre MediHelp International.

Comunicat de presa

Cercetatorii au constatat ca renuntarea la fumat duce la o crestere in greutate mai mare decat s-ar fi crezut initial. Atunci cand renunta la acest obicei, fumatorii au tendinta de a manca mai mult.

Dupa cum arata rezultatele studiului, intre 35 si 38% dintre fumatori se ingrasa mai putin de 5 kilograme, in timp ce intre 29 si 34% se ingrasa intre 5 si 10 kilograme, in primul an in care renunta la fumat.

renuntarea la fumat

De asemenea, cercetarile au demonstratca acest lucru se intampla indiferent daca persoana in cauza urmeaza un tratament de renuntare la fumat, precum plasturi cu nicotina sau nu. In plus, britanicii demonstreaza ca fumatorii sunt predispusi la ingrasare chiar si dupa trei luni de la renuntarea la fumat.

Unul dintre cele mai intalnite simptome ale renuntarii la fumat este cresterea apetitului, care poate duce la mancatul in exces sau luarea de gustari regulate. De asemenea, studiile au demonstrat ca nicotina care se gaseste in tigari duce la accelerarea metabolismului, astfel ca renuntarea la fumat poate duce la scaderea ratei acestuia”, spune Dr. Prerna Sharma, Clinical Lead for Bupa Health and Wellbeing UK.

Citește și:

Studiul are marea calitate de a demonstra stiintific ceea ce cu totii stiam intr-un fel sau altul si este un sprijin foarte bun pentru noi, in efortul nostru constrant de a ii ajuta pe clientii nostri sa inteleaga cat de importante sunt preventia si protectia. Planurile noastre de asigurari sunt construite astfel incat sa se adapteze perfect nevoilor, dorintelor si stilului de viata al fiecarui client in parte si sa fie un adevarat sprijin pentru o viata sanatoasa si fara griji”, spune Zahal Levy, Presedinte MediHelp International

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
19 Octombrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.