Setari Cookie-uri

Acnee - Cum decurge o vizita la medicul dermatolog?

In cazul tenului acneic, vizita la medicul dermatolog este recomandata atunci cand leziunile afecteaza propria imagine.

Comunicat de presa

Acneea este cea mai frecventa boala a adolescentei, afectand circa 80% dintre tineri. Atunci cand leziunile sunt suficient de vizibile si de persistente incat sa afecteze propria imagine si apectul tanarului in fata colegilor sau a prietenilor, este momentul unei vizite la medicul dermatolog. Chiar si formele usoare de acnee merita evaluate macar o data de catre dermatolog, pentru a preveni agravari posibile care se pot solda cu cicatrici.

ten acneic tratament la dermatolog

Studii recente arata ca 70% dintre pacientii cu acnee nu merg la medic atunci cand au nevoie, de aceea Act Smart, Be Cool aduce medicul dermatolog in scoala pentru ca tinerii sa capete incredere si sa stie cand este mai bine sa ceara ajutor specializat. Acneea este o boala de piele specifica adolescentei, care poate lasa urme pentru toata viata, dar care, corect tratata, este perfect controlabila.”, afirma Conf. Dr. Catalin Popescu, Medsana Bucharest Medical Center, Spitalul Colentina Bucuresti.

Citește și:

Cum decurge o vizita la medicul dermatolog

Consultul dermatologic

Diagnosticul este in majoritatea cazurilor exclusiv clinic, adica pe baza examinarii pielii si a leziunilor deja aparute. Acneea apare, in principal, din cauza schimbarilor hormonale firesti care au loc la varsta pubertatii.

In unele situatii, medicul poate solicita analize de sange pentru a clarifica un diagnostic mai dificil sau pentru a exclude contributia altor factori la aparitia acneei. Alteori, analizele pot fi solicitate in vederea evaluarii sigurantei utilizarii unor tratamente orale.

Tratamentul

In functie de severitate, tratamentul poate fi local, combinat – local si oral si rareori exclusiv oral. Pentru a controla leziunile, sunt necesare cateva luni de tratament. Pentru a consolida rezultatul, mai ales la adolescenti, tratamentul poate dura si ani, dar acest lucru nu reprezinta o problema, medicamentele folosite avand un profil remarcabil de siguranta chiar si in utilizarea pe termen lung. Un exemplu in acest sens il constituie tratamentul local cu un produs care combina efectul antiinflamator si antibacterian al eritromicinei cu zinc si care are o eficienta ridicata in formele de severitate usoara sau moderata de acnee inflamatorie si un profil bun de siguranta.

Citește și:

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
24 Octombrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.