Setari Cookie-uri

CANABIS - Intrebuintari medicale neobisnuite

Cu totii am auzit despre cannabis si cunoastem utilizarea lui ca drog psihotrop. Dar cannabisul are si proprietati terapeutice, mai putin cunoscute publicului larg.

Cand auzim despre marijuana, putini dintre noi ne gandim ca aceasta planta are destule proprietati pentru a face "bine", adica ar putea fi folosita cu succes in terapia medicala a anumitor afectiuni.

Ceea ce se cunoaste mai putin despre marijuana

Cannabis-ul, cunoscut si sub denumirea de marijuana se prepara dintr-o planta(Cannabis sativa), originara din Asia centrala si de sud.

Plantele din genul Cannabis se folosesc ca plante textile (canepa), in scopuri medicinale. Din frunzele de Cannabis se poate extrage o substanta psihoactiva, folosita ca drog, cu denumirea de THC (tetrahidrocannabinol).

Cannabisul este un drog psihotrop utilizat de milenii in China si India. Samanii, cei care intrau in relatie cu spiritele, foloseau cannabis-ul pentru a intra in starea de transa. Hasisul se obtine tot din cannabis.

Citește și:

Drogul din cannabis

Drogul (THC) obtinut din frunzele si florile de cannabis este o substanta psihotropa, care traverseaza bariera hemato-encefalica si influenteaza direct sistemul nervos central (creierul).

Cannabis-ul are ca efecte alterarea perceptiei, alterarea starii de constienta, tulburari de comportament;poate induce stari variate: euforie, hiperstimulare,halucinatii. Cannabis-ul produce dependenta psihica si fizica.

sursa foto: sxc.hu

Vizionare placuta


Kudika
1 Noiembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.