1. Mancarea nesanatoasa de tip fast-food declanseaza in creier aceeasi centrii de placere ca si drogurile. Acesta poate fi si motivul pentru care majoritatea oamenilor se simt atat de atrasi de acest tip de mancare.

Dieta de 5 zile care iti reseteaza organismul

dieta si creierul

Image © Sxc.hu

2. Creierul uman nu consuma acelasi numar de calorii in fiecare zi. El se alimenteaza in functie de anumite nevoi pe care le avem la un moment dat. Tocmai de aceea, o dieta extrem de scazuta in calorii poate avea consecinte negative nu doar pentru starea noastra de sanatate fizica, ci si pentru cea psihica.

3. Pentru a ne mentine concentrati si activi pe parcursul intregii zile trebuie sa avem o dieta adecvata care sa contina in jur de 1000 de calorii. La fel de important este sa avem cel putin trei mese pe zi.

4. Acizii Omega 3 (pe care ii regasim in peste, dovleac sau unele seminte) formeaza invelisul de mielina pe creier, crucial pentru performanta optima a acestuia.

5. O dieta bogata in proteine mentine in organism un nivel sanatos al dopaminei. Dopamina este acea substanta ce ne ajuta sa ne simtim impacati cu sine, sa avem o atitudine pozitiva, sa ne mentinem entuziasti, motivati si fericiti in general. Un nivel scazut al dopaminei este asociat cu un sentiment de tristete, iritare, plictiseala sau chiar singuratate.

Cea mai buna Dieta de Vara
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: