Black Friday 2018 la eMAG: ce mașini se vor vinde + alte produse-surpriză!
Black Friday 2018 la eMAG: ce mașini se vor vinde + alte produse-surpriză!

Toate femeile isi doresc sa fie sanatoase si se tem de afectiunile sanului, afectiuni care au o incidenta ingrijoratoare in randul populatiei feminine.

Black Friday 2018: cele mai bune REDUCERI AICI! [LIVE promoții]

Orice femeie ar trebui sa fie informata cu privire la modul in care ar trebui sa isi intretina si sa isi evalueze sanatatea.

sanatate sani - analize pentru sani

De aceea astazi vom vorbi despre sanatatea sanului, despre analizele si inviestigatiile care ne stau la dispozitie pentru a evalua sanatatea glandei mamare.

Sanul este foarte sensibil la actiunea hormonilor sexuali, de aceea si apar modificari la orice administrare hormonala – vezi anticonceptionalele. De asemenea stresul si alte flucutatii hormonale pot afecta sanul.

Astfel ca o serie larga de patologii interfera cu glanda mamara, cum ar fi cele genitale, hipofizare, tiroidiene, nervoase etc.

Se pare ca pana si depresia ar putea afecta sanul. Sunt studii care demonstreaza ca exista o legatura intre tristetea femeii si evolutia unui cancer mamar.

Analize medicale pentru sanatatea sanului

Analiza hormonala

Se fac dozari de hormoni din sangele recoltat, in special dozarea estrogenilor si a prolactinei. Aceste dozari se realizeaza in anumite zile ale ciclului menstrual si este important sa respectati indicatiile medicului endocrinolog sau ginecolog.

Scurgerile mamelonare trebuie intotdeauna investigate si prin dozarea hormonilor.

Foto: Shutterstock.com

Black Friday 2018 la eMAG: ce mașini se vor vinde + alte produse-surpriză!
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: