Setari Cookie-uri

5 Metode sa investighezi sanatatea SANILOR

Stii cum iti poti evalua sanatatea sanului?

Toate femeile isi doresc sa fie sanatoase si se tem de afectiunile sanului, afectiuni care au o incidenta ingrijoratoare in randul populatiei feminine.

Orice femeie ar trebui sa fie informata cu privire la modul in care ar trebui sa isi intretina si sa isi evalueze sanatatea.

sanatate sani - analize pentru sani

De aceea astazi vom vorbi despre sanatatea sanului, despre analizele si inviestigatiile care ne stau la dispozitie pentru a evalua sanatatea glandei mamare.

Sanul este foarte sensibil la actiunea hormonilor sexuali, de aceea si apar modificari la orice administrare hormonala – vezi anticonceptionalele. De asemenea stresul si alte flucutatii hormonale pot afecta sanul.

Astfel ca o serie larga de patologii interfera cu glanda mamara, cum ar fi cele genitale, hipofizare, tiroidiene, nervoase etc.

Se pare ca pana si depresia ar putea afecta sanul. Sunt studii care demonstreaza ca exista o legatura intre tristetea femeii si evolutia unui cancer mamar.

Citește și:

Analize medicale pentru sanatatea sanului

Analiza hormonala

Se fac dozari de hormoni din sangele recoltat, in special dozarea estrogenilor si a prolactinei. Aceste dozari se realizeaza in anumite zile ale ciclului menstrual si este important sa respectati indicatiile medicului endocrinolog sau ginecolog.

Scurgerile mamelonare trebuie intotdeauna investigate si prin dozarea hormonilor.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
8 Februarie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.