Din pacate de cele mai multe ori nu somnul este vinovat pentru senzatia persistenta de oboseala, ci exista alte cauze pe care ar trebui sa le cunoastem.

Starea de oboseala: cauze pe care ar trebui sa le cunosti

Atunci cand starea de oboseala persista, desi stilul de viata nu s-a modificat considerabil, trebuie sa avem in vedere si alte cauze ale oboselii, precum: - tulburari endocrine, spre exemplu tulburari ale glandei tiroide; - anemie; - carente de vitamine; - afectiuni ale rinichilor; - afectiuni ale ficatului; - boli cardiovasculare; - excesul de cafeina; - excesul de zahar si doabetul zaharat; - afeciunile pulmonare; - cancer etc.

Starea de oboseala: ce ar trebui sa faci?

Atunci cand simtim oboseala, ea se manifesta ca un simptom general. Uneori o localizam: “imi obosesc ochii” sau “acel muschi ma doare daca insist intr-o anumita miscare”, dar de cele mai multe ori cand vorbim de oboseala o consideram un simptom general, fara o localizare anume.

Insa starea de oboseala reprezinta de fapt rezultatul unor procese care ne-au epuizat anumite organe sau rezultatul unui aport insuficient de nutrienti sau oxigen care duce la epuizarea rapida a organelor, acestea ramanand fara “combustibil”.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: