Setari Cookie-uri

6 Boli de la PISCINA

Afla de boli pot contacta atat adultii cat si copii din piscina sau chiar din alte ape unse inotul si plaja sunt permise.

Cele mai frecvente boli pe care micutul tau le poate dobandi de la piscina


Ciupercile piciorului (micoze)
reprezinta cele mai intalnite afectiuni dermatologice pe care le putem lua de la piscina. Contaminarea se face prin contact direct cu suprafetele infectate si afecteaza in special pielea din spatiile dintre degete, talpa si unghii.

Primele semne ale infectarii cu micoze apar la cateva zile, insa exista si cazuri cand pot aparea chiar dupa cateva luni de la infectare. Se manifesta prin mancarime, iritatii si descuamarea pielii, insotita de un miros neplacut.

boli de la piscina

Recomandari: purtati intotdeauna papici in preajma bazinului sau chiar cand mergeti la toaleta.

Pitiriazisul este o alta afectiune dermatologica pe care o poateti capata de la piscina, fie prin contactul cu apa, fie prin utilizarea sezlongului fara prosop. Pitiriazisul se caracterizeaza prin aparitia unor pete cafenii pe suprafata pielii, localizate, in special, in zona abdomenului.

Citește și:

Pentru a preveni aparitia pitiriazisului, acoperiti intotdeauna sezolongul cu un prosop si folositi un altul cu care sa stergeti pielea. In plus, imediat ce ajungeti acasa, copilului trebuie faceti un dus cu o igiena riguroasa.

Conjunctivitele de bazin sunt afectiuni oculare si se manifesta prin inrosirea ochilor, senzatii de mancarime si de durere, umflarea si inflamarea pleoapelor, lacrimare excesiva si secretie conjunctivala purulenta.

Pentru a evita contaminarea ochiului, ar fi bine sa nu intrati cu capul in apa sau, in caz contrar, sa folositi ochelari de inot.

Foto@Shuttesrock.com

Vizionare placuta


Kudika
10 Iulie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.