Setari Cookie-uri

10 Curiozitati despre CAFEA pe care merita sa le citesti

Ne face multe dimineti mai tonice, ne imbie cu aroma sa si devenim dependenti de un gust care ne place mai mult pe zi ce trece - vorbim despre cafea!

Unii sustin ca ca ar fi nociva, insa studiile medicale au demonstrat ca in cantitati mici sau moderate cafeaua aduce numai beneficii asupra sanatatii.

10 Curiozitati despre CAFEA pe care merita sa le citesti

Cafeaua - Stiati ca...

A fost descoperita de... capre? Se pare ca pastorul Kaldi (Etiopia) observase cum caprele sale sunt mai energice si insomniace dupa ce mancau boabe de... cafea!

cafea curiozitati

Este un puternic antioxidant? O ceasca de cafea pe zi are rolul de a neutraliza radicalii liberi, avand efecte anticancerigene.

Prezinta efecte de intinerire? Cafeaua, prin continutul sau bogat in substante active are rolul de a accelera metabolismul si de a detoxifia organismul. La nivelul pielii mastile si impachetarile cu cafea au efect anticelulitic si de intinerire.

Stimuleaza memoria? Cafeaua imbunatateste functiile creierului, stimuleaza SRAA-ul – „trezire corticala” – si prelungeste starea de veghe.

Citește și:

Alunga somnul de dupa masa? Ca sa va mentneti tonusul puteti bea o ceasca de cafea dupa o masa copioasa.

cafea curiozitati

Poate ucide? Da, cafeaua poate ucide, daca este consumata in doza prea mare!

Previne diabetul zaharat? Institutului American Impotriva Cancerului sustine in urma unor cercetari ca diabetul zaharat de tip II ar putea fi prevenit prin consumul zilnic a unei cesti de cafea.

Se poate picta cu cafea? O puteti considera un pigment natural. Cafeaua poate fi folosita si pentru vopsirea naturala a parului!

Pentru persoane cafegii, care adora cafeaua, iata mai jos o lista de magazine online cu sortimente felurite de cafea si aparate de cafea care mai de care pentru delicioasa aroma savurata zilnic chiar la tine acasa sau in drum spre birou:

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
12 Iulie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.