Unii sustin ca ca ar fi nociva, insa studiile medicale au demonstrat ca in cantitati mici sau moderate cafeaua aduce numai beneficii asupra sanatatii.

10 Curiozitati despre CAFEA pe care merita sa le citesti

Cafeaua - Stiati ca...

A fost descoperita de... capre? Se pare ca pastorul Kaldi (Etiopia) observase cum caprele sale sunt mai energice si insomniace dupa ce mancau boabe de... cafea!

Strauss Coffee ne invita la o ceasca de cafea cu constiinta

cafea curiozitati

Este un puternic antioxidant? O ceasca de cafea pe zi are rolul de a neutraliza radicalii liberi, avand efecte anticancerigene.

Prezinta efecte de intinerire? Cafeaua, prin continutul sau bogat in substante active are rolul de a accelera metabolismul si de a detoxifia organismul. La nivelul pielii mastile si impachetarile cu cafea au efect anticelulitic si de intinerire.

Stimuleaza memoria? Cafeaua imbunatateste functiile creierului, stimuleaza SRAA-ul – „trezire corticala” – si prelungeste starea de veghe.

Alunga somnul de dupa masa? Ca sa va mentneti tonusul puteti bea o ceasca de cafea dupa o masa copioasa.

cafea curiozitati

Poate ucide? Da, cafeaua poate ucide, daca este consumata in doza prea mare!

Previne diabetul zaharat? Institutului American Impotriva Cancerului sustine in urma unor cercetari ca diabetul zaharat de tip II ar putea fi prevenit prin consumul zilnic a unei cesti de cafea.

Se poate picta cu cafea? O puteti considera un pigment natural. Cafeaua poate fi folosita si pentru vopsirea naturala a parului!

Foto@Shutterstock.com

Bei cafea acasa? Zece motive sa nu mai arunci zatul de cafea
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: