Setari Cookie-uri

Top 6 cele mai recomandate TESTE SCREENING pentru FEMEI

Testele screening reprezinta acele investigatii care au rolul de a descoperi in stadii precoce o boala grava, boala care poate fi vindecata sau controlata daca este diagnosticata in fazele incipiente de evolutie.

Test screening pentru cancerul de san la femeia tanara: ecografia mamara

Ecografia mamara reprezinta o investigatie care este recomandata la 2-3 ani ca screening pentru unele patologii mamare, inclusiv cancerul de san. Este o investigatie care nu supune pacienta la riscuri precum radiatii, infectii etc, nu este dureroasa si se realizeaza usor si rapid.

Descoperiti mai multe informatii despre aceasta investigatie in articolul:

Ecografia de san: tot ce ar trebui sa stiti

teste screening pentru femei

Screening pentru hipertensiunea arteriala

Bolile cardiovasculare sunt frecvente in tara noastra si afecteaza atat femeile, cat si barbatii, producand numeroase decese anual.

Masurarea periodica a tensiunii arteriale, incepand chiar de la varste tinere, poate preveni complicatiile hipertensiunii arteriale prin depistarea precoce si tratarea acestei afectiuni.

Citește și:

Masurarea tensiunii arteriale poate fi realizata in cabinetul medicului de familie la fiecare vizita sau chiar acasa. Valori mai mari de 140/90 mm Hg sunt considerate ca hipertensiune arteriala.

Cititi si:

Practic: Cum iti masori tensiunea arteriala acasa

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
6 August 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.