O problema de sanatate care trezeste fiori reci oricarei femei - cancerul la san. Aceasta patologie nu este deloc rara in randul femeilor, desi stim ca poate fi diagnosticata precoce si poate fi vindecata. Preventia in cancerul mamar este cea mai importanta si aceasta porneste de la stilul de viata, dar si de la vizitele la medic si evaluarea glandei mamare (prin palpare si ecografie la femeia tanara si mamografie la femeie cu varsta peste 50 de ani). Va propunem sa descoperiti astazi cateva alimente "prietene" sanatatii femeii, alimente considerate ca avand efecte anticancerigene si protectoare ale glandei mamare.
Rosii
Rosii
Licopenul, dar si alte substante active pe care rosiile le contin au facut ca aceste legume sa devina un adevarat panaceu in medicina naturista si preventiva. Consumati rosii, mai ales in sezonul lor si de preferat rosii romanesti. Acestea previn cancerul la san, dar si multe alte boli.
Citeste si: Beneficiile rosiilor
Foto: Shutterstock.com