Setari Cookie-uri

Transpiratia in exces: solutii medicale

Transpiratia in exces sau hiperhidroza este o afectiune care provoaca numerosi factori de disconfort, dar care este usor tratabila.

Comunicat de presa

Aceasta este concluzia danezilor de la Riemann, producatorul antiperspirantului Perspirex, in urma unui studiu realizat in parteneriat cu institutul My Research.

Studiul aplicat pe un esantion de 2.095 de persoane din Germania si Regatul Unit, cu varste cuprinse intre 15-60 de ani, indica, printre altele, ca 4 din 5 adolescenti considera transpiratia neplacuta sau chiar foarte neplacuta. Conform cercetarii, 97% dintre tineri intampina probleme in controlul transpiratiei iar 39% dintre acestia au incercat cel putin o data pe saptamana un remediu. Dintre solutiile alese, 51% folosesc un deodorant cu aplicare zilnica, 30% mascheaza mirosul cu parfum iar restul de 19% evita activitatile fizice si fac mai mult de un dus pe zi. Conform specialistilor, solutia cea mai eficienta este folosirea unui antiperspirant care sa stopeze pe termen lung transpiratia excesiva.

Citește și:

hiperhidroza transpiratie abundenta

Efectele hiperhidrozei sunt dificil de neobservat. Petele de pe haine si odorul neplacut ii impiedica atat pe tineri, cat si pe adulti, sa interactioneze cu sexul opus. Studiul arata ca 68% dintre femei resimt mai mult efectele hiperhidrozei spre deosebire de barbati ( 51% ). Asadar, cand vine vorba de eforturi pentru rezolvarea problemei, de exemplu consultarea unui specialist, femeile ( 82% ) iau mai degraba initiativa decat barbatii ( 61% ). Noua din zece adulti stiu ca transpiratia este un proces natural al corpului de a se raci (93%) si ca este sanatoasa (90%). 4 din 5 adulti (84%) stiu ca transpiratia la subrat nu este cauzata de igiena precara, dar numai 3 din 5 stiu ca aceasta este o afectiune tratabila. 73% dintre femeile intre 18-34 de ani considera acelasi lucru dar numai 8% consulta un specialist.

Cu toate acestea, exista solutii care pot controla aceasta afectiune. Doar 6% dintre persoanele cu hiperhidroza tin cont de alimentatie. Specialistii recomanda o dieta bogata in fructe si legume, precum salata, castraveti, alge si ananas, dar si infuzii de salvie sau menta. Sunt contraindicate usturoiul, ceapa sau telina. Peste 50% dintre respondenti evita ridicarea bratelor, tin in geanta un deodorant pentru reaplicari dese sau evita anumite materiale textile. Sunt recomandate haine din tul sau bumbac cu culori inchise precum negru sau bleumarin.

Citește și:

Foto@Shuttersock.com

Vizionare placuta


Kudika
23 Septembrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.