Cele mai dragute 9 adevaruri stiintifice!

Cele mai dragute 9 adevaruri stiintifice!
Kudika
11 Octombrie 2013

Stiinta ne ofera noi perspective asupra vietii, asupra lumii in care traim, de aceea este interesant ca, din cand in cand sa urmarim ultimele descoperiri. Stiinta ne poate face chiar sa zambim!

1. Inima are propriul creier. Este mai mult decat o ipoteza. Este adevarat. In urma cercetarilor efectuate de Institutul HeartMath (Boulder Creek, California), oamenii de stiinta au ajung la concluzia ca inima beneficiaza de propriul sistem nervos, cunoscut sub numele de “creierul inimii”. Cel care a introdus conceptul de “creier al inimii” in 1991 este doctorul J. Andrew Armour, unul din numele celebre ale neurocardiologiei. Creierul inimii contine neurotransmitatori, o retea de neuroni, anumite proteine precum cele existente in creierul constient. In plus, spun cercetatorii, inima este posesoarea propriului sistem nervos ce este perfect capabil sa proceseze informatia independent de creier. Acest sistem de circuite ne ajuta sa invatam emotiile, sa ne amintim emotiile, sa simtim, sa detectam emotiile altor persoane. Citeste si: Inteligenta inimii: Creierul din inima

2. Inimile iubitilor se sincronizeaza atunci cand privesc unul in ochii celuilalt. Un experiment recent, cu 32 de cupluri de indragostiti a aratat foarte clar acest lucru minunat. Pusi fata in fata si privindu-se, inimile celor indragostiti se sincronizeaza.

Foto: Shutterstock.com; iubiti, cuplu, iubire

3. “Caldura” pe care o simtim in legatura cu persoanele dragi este chiar reala. :) Un studiu publicat de catre Psychological Science a demonstrat ca exista o legatura de netagaduit intre caldura sociala si caldura fizica. Sentimentele calde pe care le simtim fata de cei dragi sunt traduse la nivel psihologic tot prin senzatia de caldura. Mecanismul neurobiologic care gestioneaza senzatia de caldura sociala, gestioneaza si senzatia de caldura fizica. Asa incat, cu cat ne conectam pozitiv cu oamenii din jurul nostru, cu atat mai mult ne vom simti mai calzi. Doar a venit sezonul rece, nu? :)

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri