Setari Cookie-uri

Cum stai cu IMUNITATEA in functie de GRUPA SANGUINA

Rolul grupelor sanguine in mentinerea sanatatii, vitalitatii si chiar controlul greutatii corporale este un subiect indelung dezbatut in cercetarile medicale.

Grupa A

Sistemul imunitar al celor cu grupa sanguina A este foarte eficient impotriva infectiilor de tip bacterian precum: otita, tuberculoza, infectia cu E.coli sau abcesele de la nivelul pielii. Acestia au in schimb o sensibilitate ridicata fata de mancarurile pe baza de peste, deoarece le cauzeaza mai usor boli digestive. De asemenea, cei din grupa A sunt afectati in mod frecvent de probleme respiratorii precum astmul sau infectii ale sinusului, de aceea este recomandata evitarea produselor bogate in probiotice, intrucat acestea pot provoca inflamatii ale tractului respirator.

Grupa B

Grupa sanguina B prezinta o combinatie de caracteristici specifice grupelor 0 si A. Totusi, acesta este un tip sanguin mult mai rezistent la infectiile sau dezechilibrele digestive, astfel ca alimentatia persoanelor cu grupa B este mai permisiva, fiind recomandate in special tipurile de carne cu valori proteice consistente: vita, peste si miel. Trebuie evitata insa carnea de pui deoarece aceasta contine cantitatile cele mai mari de hormoni de crestere si prezinta un risc foarte mare pentru bolile autoimune.

Citește și:

Grupa AB

Aceasta este cea mai rara grupa sanguina si combina atat caracteristicile benefice cat si punctele slabe ale tipurilor de sange A si B.

Afectiunile cele mai comune, specifice acestei grupe se manifesta la nivelul respirator, auditiv si faringian prin sinuzite, alergii, rinite, laringite si otite. O alta problema frecventa o constituie infectiile si dezechilibrele digestive, cauzate de inabilitatea de a procesa in intregime proteinele animale si cele din lapte. Astfel, dieta vegetariana este adesea recomandata persoanelor cu grupa sanguina AB.

Vizionare placuta


Kudika
7 Noiembrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.