Setari Cookie-uri

Ajutor: Kilogramele in plus afecteaza viata sexuala!

Impotenta, numita si disfunctie erectila, reprezinta imposibilitatea de a ajunge la si a mentine o erectie satisfacatoare pentru contactul sexual.

O erectie este, in principiu, un eveniment cardiovascular, fiind rezultatul cresterii fluxului sangvin. Daca sangele nu poate circula normal deoarece vasele de sange, la randul lor, nu se pot dilata normal, atunci apare o diminuare a functiei erectile. Desi nu s-a descoperit exact mecanismul prin care apare impotenta, se pare ca obezitatea deterioreaza endoteliul vascular (o componenta importanta a peretelui vascular), care, daca nu functioneaza corect, nu va furniza indeajuns sange catre organele genitale pentru a produce sau mentine o erectie. Prin urmare, capacitatea unui barbat de a avea si de a mentine erectia depinde de starea de sanatate a sistemului sau circulator, mai exact de starea in care se afla vasele care transporta sangele.

La randul lui, sistemul vascular este alterat de obezitate. Mancarurile pline de grasimi si sedentarismul, ca factor al ingrasarii, contribuie la ingustarea si intarirea arterelor (ateroscleroza) – astfel incat colesterolul se aduna din ce in ce mai mult pe peretii arterelor.

Citește și:

Asa cum arteroscleroza, in cazul localizarii la nivelul vaselor coronariene, poate provoaca aparitia infarctului miocardic, poate la fel sa afecteze usor micile vase de sange ce duc spre organele genitale. Afectarea acestora poate chiar sa preceada afectarea altor vase si astfel disfunctia erectila sa fie una din primele manifestari ale bolii arterosclerotice”, a spus dnul. Dr. Serban Vasile.

Nu in ultimul rand, o alta cauza a disfunctiei erectile este constituita de tulburarile neuro-hormonale aparute ca efect al excesului de tesut adipos. Cantitatea de estrogen din organism creste, in detrimentul celei de testosteron, ducand in acest fel la un alt tip de dezechilibru raspunzator pentru disfunctiile erectile”, a completat dnul. Dr. Serban Vasile.

Tratarea impotentei ca urmare a pierderii in greutate

Dupa cum era de asteptat, studiile arata ca pierderea greutatii in exces are un efect profund pozitiv asupra functiei sexuale. In urma unui studiu clinic efectuat in Napoli, Italia, s-a observat ca 32% dintre barbatii obezi care au pierdut 5% din greutatea lor (20 kg) au reusit sa isi restabileasca functia sexuala.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Noiembrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.