Intr-un articol anterior v-am facut cunostinta cu Li Ching-Yuen, omul care a descoperit elixirul tineretii fara batranete traind nici mai mult, nci mai putin de… 256 de ani. Tot in acel articol va prezentam si cateva din secretele de viata lunga ale acestuia. Varsta incredibila a chinezului Li Ching-Yuen se datora stilului de viata sanatos al acestuia, dar si unei diete echilibrate, bogate in antioxidanti. Intr-un articol publicat pe worldtruth.tv este adus in centrul atentiei acelasi personaj longeviv, dar si cauzele spirituale ale unor anumite boli de care suferim.

Păr hidratat, sănătos și ușor de pieptănat? Se poate!

Conform acestui articol, afectiunile cu care ne infruntam pot fi cauzate de anumite trasaturi ale caracterului. Nu degeaba practica Li Ching-Yuen pacea mintii si meditatia si nu degeaba obisnuia sa spuna ca pentru a avea o minte si un corp sanatos trebuie “sa pastrezi o inima linistita, sa stai asezat ca o testoasa, sa mergi sprinten ca un porumbel si sa dormi ca un caine.”

Pozitivismul, dar si autoeducarea in sensul in care permiti trasaturilor pozitive sa prevaleze te pot tine sanatos pentru o perioada de timp cat mai indelungata. La polul opus, negativismul, dar si lipsa vointei de a-ti mentine sub control trasaturile negative si exacerbarea acestora pot conduce catre imbolnavirea trupului. Iata care sunt conform worldtruth.tv cele 15 trasaturi de caracter care te pot imbolnavi:

Cele 15 trasaturi negative care te pot imbolnavi

Foto Arta Trup via Shutterstock

  1. Gelozia - este cea care cauzeaza boli oncologice, dar si slabirea sistemului imunitar al organismului.
  2. Caracterul razbunator – este cel care cauzeaza insomnii, dar si afectiuni la nivelul gatului.
  3. Inabilitatea de a gasi o solutie unei situatii – poate fi una din cauzele aparitiei bolilor la plamani.
  4. Lipsa principiilor morale – poate provoca boli cronice, infectii si boli ale pielii.
  5. A fi prea categoric si inflexibil in convingerile personale – poate conduce in timp la diabet, migrene sau aparitia inflamatiilor in organism.
  6. Minciuna – A minti cu regularitate poate cauza dependenta de alcool, infectii fungice sau slabirea sistemului imunitar.
  7. Agresivitatea – poate fi una din cauzele ce explica aparitia ulcerului gastric, a refluxul gastro-esofagian sau a negilor.[...]

Citeste continuarea: Asa sa NU fim niciodata: 15 trasaturi negative care ne aduc boli si probleme de sanatate!

Ce trebuie sa stii despre tratamentul diabetului zaharat, boala secolului 21
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: