Setari Cookie-uri

8 POZITII: afla cum SA DORMI ca sa te vindeci!

Pozitia in care dormim nu ne da de gol doar tensiunile interioare si nivelul spiritual in care ne aflam, ci ne poate relaxa, ne poate vindeca de unele suferinte si ne poate alina durerile.

Ai dureri la nivelul umerilor si gatului? Iti recomandam sa dormi pe spate

Specialistii recomanda ca persoanele cu dureri la nivelul gatului si umerilor sa doarma pe spate, fie pe o perna speciala care mentine gatul in pozitie neutra, fie pe o perna normala, dar care sa fie bagata sub umeri.

NU este recomandat sa se doarma “pe burta” sau in pozitia fetusului.

pozitie-somn-dureri-de-spte-dureri-de-gat.jpg

Cum sa dormi daca sforai noaptea

Pentru persoanele care sforaie sau prezinta apnee in timpul somului (li se opreste respiratia pentru cateva secunde, ca apoi sa fie reluata zgomotos) este recomandata o anumita pozitie in timpul somnului. Persoana in cauza trebuie sa doarma in pozitia fetusului, cu fata in afara pernei, astfel incat capul sa fie usor aplecat spre pat. In acest fel limba, eventualii polipi si alte tesuturi ale gatului nu mai obstrueaza caile respiratorii, astfel ca secretiile nazale sunt mai bine drenate si persoana respectiva nu mai sforaie.

Citește și:

cum sa dormi daca sforai

Este indicat sa nu se faca aerorosoli sau infuzii inainte de culcare, ci de preferat dimineata, cu o ora inainte de a iesi din casa.

Se poate folosi in timpul smnului un dispozitiv care mentine narile largite, facilitand respiratia in cazul celor care sforaie.

Vizionare placuta


Kudika
6 Martie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.