Corpul omului ascunde multe secrete, iar unele conexiuni intre segmentele acestuia, intre organe si sisteme sunt cu adevarat impresioanante si reprezinta reale motive de studiu.

Masajul terapeutic, automasajul si reflexoterapia

Puteti incerca automasajul zilnic al talpii picioarelor. Folositi ulei/crema cu proprietati antibacteriene si antimicotice pentru a inlesni masajul.

10 Puncte de presopunctura pentru dureri si alte probleme de sanatate

In cazul in care prezinti afectiuni complexe, este recomandat sa te adresezi specialistului. Terapeutul va face o anamneza amanuntita, acesta discutand cu pacientul despre afectiunile pe care le prezinta, dar si despre stilul sau de viata. Apoi va analiza atent picioarele si va propune un plan de tratament prin masaj reflexogen. Masajul poate fi realizat treptat, in mai multe sedinte pana la atingerea intensitatii necesare, iar uneori poate sa apara senzatie de greata sau anxietate prin masarea sau presarea unor zone reflexe. Aceste manifestari sunt considerate normale in cadrul tratamentului.

Trebuie sa stii ca reflexoterapia, ca orice alta terapie, prezinta limitele sale. Prin urmare nu poate vindeca afectiuni grave sau infectioase, dar poate preveni unele afectiuni, poate ameliora sau chiar vindeca afectiuni mai usoare. In cazul afectiunilor cronice, reflexoterapia este indicata ca adjuvant in tratamentul de baza, ameliorand caliatatea vietii pacientului.

Incursiune in reflexoterapie

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: