De ce sa ne autoexaminam sanii?

Cancerul mamar reprezinta nu doar o afectiune ce ne trzeste fiori reci, ci... o afectiune foarte frecventa in randul femeilor. Incidenta cancerului mamar din tara noastra ocupa loc de varf printre tarile europene, insa vestea buna este ca exista astazi o serie de tehnici, investigatii si ghiduri care ajuta femeia sa previna aceasta cumplita boala.

Mai mult decat atat, autoexaminarea sanilor poate scoate in evidenta si alte boli, cum ar fi: ciuperci ale pielii, tulburari endocrine, alte afectiuni.

Mai jos va prezentm un ghid complet al autoevaluarii sanilor acasa, in intimitatea caminului.

Iata ce ati putea decela anormal la autoexaminarea sanilor:

Autoexaminarea snailor – inspectia

Inspectia reprezinta observarea cu ochiul liber a unor zone din organism, in cazul nostru a sanilor. Va asezati in fata oglinzii, cu mainile sprijinite pe solduri si priviti cu atentie ambii sani. Iata ce ar trebui sa va alarmeze:

    asimetria sanilor – la normal unul din sani este usor mai mare decat celalalt, in natura nu exista egalitate. Insa cand diferentele devin net vizibile, trebuie urgent sa va prezentati la medic. orice pata, zona mai umflata sau zona cu aspect de coaja de portocala; infundarea mamelonului; iritatii, eczeme; scurgeri mamelonare – se observa in special la nivelul sutienului;
Autoexaminarea snailor – palparea

Exista mai multe tehnici de palpare a sanilor, cea prezentata in acest articol este cea mai simpla, dar la fel de eficienta in decelarea unor posibile afectiuni.

Vezi continuarea in pagina urmatoare >>

Foto: autoexaminarea sanilor ghid ilustrativ - shutterstock.com

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: