Setari Cookie-uri

Ai probleme cu METABOLSIMUL? 6 semne care iti spun ADEVARUL

De cele mai multe ori, kilogramele in plus nu sunt doar o stare de disconfort, ci inceputul unor boli care afecteaza sanatatea si scad considerabil speranta de viata a celor care le poarta.

5. Dislipidemie

Dislipidemia este o dereglare metabolica, ce se manifesta printr-o cantitate mare de lipide in sange. Stilul de viata si alimentatia bogata in grasimi sunt factorii declansatori pentru aceasta afectiune. Daca stii ca te regasesti intr-un stil de viata dezordonat si ca mananci dezorganizat, gras si mult, iti recomandam sa faci niste analize de sange.

6. Hipertensiunea arteriala

Hipertensiunea arteriala este o afectiune care consta in cresterea valorilor arteriale cu mult peste limita normala. Sangele exercita o presiune exagerata asupra peretilor arteriali, ceea ce poate duce la complicatii precum boli cardiace, accidente vasculare cerebrale si insuficienta renala. Simptomele sunt variante, in functie de stadiul bolii, insa printre acestea amintim migrene, ameteli, dureri in piept, transpiratii si palpitatii.

Citește și:

,,Fiecare dintre aceste afectiuni are repercusiuni asupra organismului uman. Pacientii care prezinta 3 dintre aceste afectiuni sunt numiti pacienti metabolici, asta insemnand ca kilogramele in exces le afecteaza deja buna functionare a organismului si le pune viata in pericol. Peste 20% dintre pacientii Ponderas aveau obezitate si 40% HTA (hipertensiune arteriala). Cu ajutorul chirurgiei metabolice, peste 93% dintre acestia si-au ameliorat pana la remisie aceste comorbiditati si 100% dintre ei au slabit semnificativ. In medie, acestia au eliminat 70% din excesul ponderal’’, a declarat dr. Bogdan Smeu, medic specialist chirurgie metabolica, Ponderas.

Vizionare placuta


Kudika
15 Iulie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.