Setari Cookie-uri

Caldura - factor de risc pentru anumite tratamente medicale

Chiar daca expunerea la soare poate ajuta la ameliorarea unora dintre simptomele anumitor afectiuni, cum ar fi artrita si astmul bronsic, caldura excesiva si expunerea prelungita la soare depasesc beneficiile oferite.

• Aparitia reactiilor de fotosensibilitate induse de medicamente este greu de prevazut, insa acestea sunt printre cele mai comune modalitati in care caldura poate afecta actiunea unui tratament - reactiile fotoalergice sunt reactii imediate imunologice si apar doar la persoane sensibilizate si fara sa depinda de doza administrata in cadrul tratamentului.

Medicamentele care contin salicilanilida sau benzocaina sunt foarte frecvent implicate in aparitia eruptiilor cutanate fotoalergice. Aceste substante cu efect fotosensibilizant se gasesc si in unele lotiuni sau sapunuri.

Dintre medicamentele considerate a avea risc mare de fotosensibilitate fac parte: tetraciclinele, antiinflamatoarele nesteroidiene prescrise impotriva durerilor de orice tip, unele antidiabetice orale, antidepresivele si medicamentele antialergice.

Citește și:

Temperaturile ridicate declanseaza o serie de efecte daunatoare asupra sanatatii, iar in cazul persoanelor care se confrunta in prealabil cu o afectiune serioasa, actiunea caldurii este cu atat mai periculoasa. Cel mai adesea se produc variatii ale tensiunii arteriale sau tulburari circulatorii, care, unei persoane relativ sanatoase ii provoaca stari de discomfort, epuizare sau chiar dureri. In cazul in care pacientul se confrunta in prealabil cu aceste simptome, tratamentul poate suferi dereglari iar calura poate declansa adevarate crize.

O solutie in acest sens este intarirea organismului printr-un regim de viata echilibrat, prin transformarea plimbarii zilnice in aer liber intr-o regula de aur, dar si sustinerea organismului cu ajutorul suplimentelor alimentare destinate intaririi imunitatii.

***

Activit Imuno Forte, suplimentul alimentar Ropharma pe baza de colostru si lactoferina, reduce incidenta complicatiilor in diverse afectiuni datorita rolului sau antiviral, antibacterian, antiparazitar, antifungic, are rol antioxidant: blocheaza si neutralizeaza actiunea radicalilor liberi raspunzatori de efectele nocive asupra organismului si imbunatateste starea generala in caz de alergii si inflamatii. Activit Imuno Forte poate fi achizitionat din farmaciile Ropharma din toata tara si online pe www.ropharma-healthcare.ro la pretul de 24,61 lei.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Iulie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.