Alimentele procesate, stilul de viata sedentar, stresul, poluarea – toate acestea pot afecta glanda tiroida, mai ales daca exista un teneren atopic pentru tiroida autoimuna. In plus, exista regiuni endemice in tara noastra unde pamantul, deci si alimentele, sunt sarace in iod, gusa tiroidiana fiind frecventa la populatia din aceste zone.

Cum poti stimula in mod natural functia tiroidei in caz de hipotiroidie

Hipotiroidia se refera la o hipofunctie a glandei tiroide, manifestate prin scaderea metabolismului general. Cauzele acestei hipofunctii tiroidiene pot fi legate fie de carenta iodului alimentar, fie de o afectare autoimuna a glandei (in unele cazuri o afectare a “glandei mama” – hipofiza).exista si o forma de hipotiroidie a sugarului – trebuie obligatoriu diagnosticata si tratata, duce la retardul psihic ireversibil, precum si la retard de crestere.

Cum tratezi natural hipotiroidia Hipotiroidie: consumul de crustacee

Crustaceele, dar si alte fructe marine sunt bogate in zinc – un element care trateaza afectiunile tiroidiene in mod indirect, dar eficient. Zincul nu trateaza cauza hipotiroidiei, dar stimuleaza secretia de hormoni tiroidieni, adica functia acestei glande.

Alimente pentru hipotiroidie: algele marine

Algele marine sunt bogate in nutrienti esentiali functiei tiroidei, aducand atat un aport de iod pentru tiroida, cat si un aport de substante care stimuleaza functiile acestei glande.

Daca nu va plac algele marine in preparate sau le procurati greu ori din diverse motive nu reusiti sa le gatiti, puteti opta pentru pudra de alge.

Pudra de alge poate fi folosita in preparatele cu peste, in salate cu surimi sau creveti ori in salate cu fructe de mare etc. Cu alte cuvinte, puteti folosi pudra de alge in orice preparat va place.

Foto: alimente pentru tiroida - shutterstock.com

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: