Setari Cookie-uri

10 Carti despre NUTRITIE care iti vor schimba alegerile in VIATA

Aceste carti te vor ajuta sa intelegi mai bine continutul alimentelor, dar si nevoile reale ale corpului uman. Vei descoperi informatii despre preventie si vindecare prin alimentatie, dar si opinii de specialitate care iti vor schimba radical alegerile nutritionale in viata.

ndicele glicemic

Indicele glicemic

Cartea este disponibila aici

Conceptul de indice glicemic, folosit in mod revolutionar de Michel Montignac inca din 1986, redefineste principiile dietei alimentare. Indicele glicemic, care poate avea valori de la 0 la 100, masoara capacitatea unei glucide pure de a ridica nivelul glicemiei (adica al zaharului din sange) in raport cu o scara de valori avand ca punct de referinta glucoza. Montignac demonstreaza ca alimentele cu IG scazut (legume, fructe proaspete) isi elibereaza treptat energia in organism si duc la o senzatie prelungita de satietate. In schimb, cele cu IG mare (painea alba, cartofii prajiti) produc energie pe durata scurta, organismul simtind repede nevoia unei noi gustari.
Dupa o prima parte de teorie a nutritiei, axata pe conceptul de IG, cartea va ofera liste cu alimente in functie de indicele lor glicemic. Controlul glicemiei nu inseamna doar scaderea in greutate, ci si diminuarea riscului de aparitie a unor boli precum diabetul sau afectiunile cardiovasculare.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Aprilie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.