Aceste codimente le puteti folosi in preparate, in mancaruri, dar si in bauturile calde de iarna.
Condimente care iti incalzesc organismul: scortisoaraScortisoara poate fi folosita in prajituri, la prepararea dulcetei, in vinul fiert sau in sucurile fierbinti de fructe, cum ar fi sucul fierbinte de mere cu scortisoara.
Cum poti utiliza scortisoara in sezonul rece:
-
Kudika
Alimente de care să ne ferim atunci când ținem post. Află care sunt...
-
Kudika
Dr. Dana Miricioiu, medic chirurg estetician dezvaluie secretele...
-
Alexandra Chivu
Dieta epigenetică, un stil de viață dincolo de calorii. Ce...
-
Kudika
Cori Grămescu, nutriționist și antrenor de pilates dezvăluie 10...
-
Alexandra Chivu
Meniu pentru o viață sănătoasă: Descoperă cele mai bune alegeri...
-
Kudika
Psihoterapeutul Diana Vasile, Co-fondator și Președinte al ISTT,...
-
Iulia Maftei (Dibu)
Interviu cu Dr. Diana Mihai, medic primar Obstetrică-Ginecologie :...
-
Kudika
27% dintre români vor să slăbească în medie 10,13 kilograme, iar în...
-
Alexandra Chivu
Strălucind în maternitate - ghid pentru viitoarele mămici: cum își...
Beneficiile scortisoarei in sezonul rece:
Cuisoarele sunt puternice analgetice naturale, avand rolul de a reduce inflamatiile si durerile din organism. Daca suferiti de dureri in gat, dureri articulare sau osoase, dureri de cap – nu ezitati sa consumati mai des cuisoare.
Cuisoarele poti fi consumate in diverse preparate, dar si fierte in diferite bauturi care se consuma calde. Cea mai cunoscuta bautura in care folosim cuisoarele este... vinul fiert, adorat iarna de multe persoane. Cuisoaele pot fi date prin rasnita, pudra de cuisoare folosindu-se in salatele de fructe.
Beneficiile cuisoarelor:
Piperul negru este un excelent tonic general, dar si tonic digestiv, fiind un condiment indispensabil preparatelor grase de iarna, inclusiv pentru traditionalele sarmale romanesti. Piperul nu ar trebui sa lipseasca din preparatele mesei de Craciun sau revelion, avand rolul de a proteja ficatul, dar si de a stimula eliberarea sucurilor biliare.
Alte beneficii ale piperului:
Nucsoara este un condiment specific sarbatorilor de iarna si sezonului rece, fiind folosita in sosuri albe si preparate cu branza, prajituri si bauturi calde.
Beneficiile nucsoarei pentru sanatate:
Poate fi considerat condiment, dar si aliment pe care il mancam ca atare in mujdei de exemplu, alaturi de fripturi, cartofi sau fructe de mare. Usturoiul este poate cel mai puternic aliat al sanatatii pe timp de iarna, protejand organismul de frig, de infectii, de gripa, crescand totodata imunitatea si capacitatea de refacere a organismului. Stim deja ca usturoiul este recomandat in perioada de convalescenta chiar si copiilor.
Cateva dintre cele mai importante beneficii ale usturoiului:
Este util sa cunoasteti beneficiile acestor condimente si sa incercati sa le introduceti in dieta voastra, mai ales in sezonul rece. Veti fi surprinsi de efectele vizibile pe care aceste condimente le au in viata si sanatatea voastra.
Foto: scortisoara, nucsoara, piper negru, usturoi,cuisoare - shutterstock.com
Spune-ti parerea!