Comunicat de presa

Un consum moderat de bere poate preveni osteoporoza

Femeile aflate la menopauza care consuma unul sau doua pahare de bere pe zi pot avea oase mai puternice. In urma unor studii efectuate la nivel international, femeile care au consumat o cantitate moderata de bere au avut o densitate osoasa a coloanei si a soldurilor cu 5-8% mai mare decat cele care nu au consumat bere deloc. Acest fapt poate fi pus pe seama continutului de siliciu al berii, un element important pentru cresterea si dezvoltarea oaselor.

In functie de tipul de bere consumat, cantitatea de siliciu variaza de la 6.4 miligrame per litru pana la 56.5 mg/L. Astfel, berile care detin concentratii mari de malt si de hamei sunt cele mai bogate in siliciu, cum este cea de tip lager.

Berea nu afecteaza silueta

Un consum moderat de bere nu influenteaza circumferinta abdominala, raportul talie/sold sau indicele de masa corporala. Berea contine sodiu, carbohidrati, proteine si chiar vitaminele B2 si B6, iar 350 de ml de bere contin 150 de calorii, 13 g de carbohidrati, 1.5 g de proteine, 0 g de grasimi si 5% alcool.

Berea este o sursa de antioxidanti

Berea contine antioxidanti naturali care pot influenta in mod pozitiv starea de sanatate a organismului. Acestia au ca sursa maltul (orz), cat si hameiul, din care este fabricata berea. Hameiul contine flavonoide, antioxidanti chiar mai puternici decat cei continuti de ceaiul verde sau soia.

Un consum moderat de bere inseamna o cantitate de 660 ml/zi pentru barbati si 330 ml/zi pentru femei, cu o concentratie alcoolica de maxim 5%.

Foto: femeie sexy - shutterstock.com

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: