Setari Cookie-uri

Stare permanenta de OBOSEALA? 5 motive pentru lipsa de energie

Daca ti se intampla sa te lupti cu stare de oboseala de dimineata pana seara, inca de la trezire, atunci ar trebui sa te informezi cu privire la cauzele oboselii persistente.

Dimineata, imediat dupa trezire, ar trebui sa ne simtim odihniti, plini de energie, dornici sa incepem o noua zi. Din pacate se intampla ca uneori, dimineata, sa ne simtim destul de obositi si chiar astenici, astfel incat incepem cu greu o noua zi. Daca o astfel de stare apare ocazional, poate nu ar trebui sa ne facem griji, insa daca ne intalnim cu o astfel de situatie aproape zilnic, iar starea de oboseala persista pe parcursul zilei, atunci ar trebui sa cautati cauza oboselii.

Motive pentru care te simti obosit tot timpul

Nu bei suficinta apa

Deshidratarea se manifesta prin simptome complexe si generale, printre acestea cele mai frecvente fiind starea de oboseala si durerile de cap. Incercati sa consumati aproximativ 2 litri de apa pe zi.

Apa este deosebit de importanta, fiind mediul in care au loc toate procesele din organism. Atunci cand apa nu este suficienta in corpul nostru, sangele se ingroasa, circula mai greu si toate procesele celulare se desfasoara cu greutate si intarziere. Efectul acesta de lentoare il simtim si noi prin starea de oboseala. Totul merge greu, parca tragem de noi, nu reusim sa fim atat de creativi cat ne dorim, iar randamentul nostru este de asemenea inferior. Aceasta stare de oboseala ne impiedica de asemenea sa ne distram, sa facem sport, poate sa iesim mai des sau sa ne acordam noua insine mai mult timp.

Citește și:

Sari peste micul dejun

Micul dejun, desigur, daca este reprezentat de o masa sanatoasa, este foarte important pentru inceperea zilei cu energie. Dupa noaptea lunga, organismul nostru este secatuit de energie, glicemia este mica si avem nevoie de hrana pentru a functiona.

La micul dejun este indicat sa consumati alimente energizante ca fructe si legume neacide, dar si carbohidrati cu absorbtie lenta, cum sunt cerealele integrale. Iaurtul reprezinta de asemenea o buna alegere pentru micul dejun, la fel si branzeturile.

Stai noaptea pana tarziu

Bioritmul organelor interne ar trebui respectat daca ne dorim sa ne simtim bine. Orele de somn recomandate de medici sunt cuprinse intre ora 22 si 6 dimineata. O atentie deosebita in privinta odihnei si stilului de viata trebuie sa o aiba persoanele care lucreaza in ture de noapte, caci decalarea bioritmului organic poate duce, in timp, la boala.

Citește și:

Bei mai mult de o cafea pe zi

Daca faci parte dintre persoanele care aproape ca inlocuiesc apa cu cafeaua, ei bine ar trebui sa stii ca un consum excesiv de cafeina poate duce la epuizare energetica. Printre alte efecte, cafeina stimuleaza consumul depozitelor energetice, dar si efortul nervos, astfel ca cei care consuma mai multe cesti de cafea pe zi pot ajunge sa se simta extenuati.

Poti suferi de o tulburare endocrina

Adesea starea de oboseala este o exprimare a disfunctiei glandei tiroide. Daca ai un stil de viata sanatos si totusi starea de oboseala persista, poti sa te programezi pentru o consultatie la medicul endocrinolog.

Exista si alte tulburari metabolice care se pot manifesta prin oboseala persistenta. Iti sugeram sa citesti si articolul: Ce ascunde oboseala? 7 cauze pe care ar trebui sa le stii

Vizionare placuta


Kudika
11 Noiembrie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.