Setari Cookie-uri

Ce ascunde oboseala? 7 cauze pe care ar trebui sa le cunosti

Oboseala - o stare resimtita de atat de multe persoane.

Care sunt cauzele oboselii?

De multe ori ne gandim ca poate nu dormim suficient si atunci este firesc sa ne simtim obositi. Insa in alte situatii nu lipsa somnului este cauza senzatiei de oboseala. Daca stii ca dormi aproximativ 8 ore in fiecare noapte si totusi prezinti frecvent o senzatie de oboseala, atunci ar trebui sa te informezi cu privire la alte cauze ale acestei stari si chiar sa mergi la medic.

Cauzele oboselii

oboseala cauze

Alimentatia nesanatoasa

Dietele drastice, hipocalorice, precum si alimentatia saraca in legume si fructe proaspete, precum si cereale integrale – toate aceste greseli nutritionale duc la instalarea senzatiei de oboseala prin epuizarea rezervelor energetice ale organismului.

Alegeti o alimentatie sanatoasa si nu va focalizati atentia asupra surplusului de kilograme, nu uitati ca un organism sanatos are intotdeauna o greutate normala.

Citește și:

oboseala cauze

Anemia

Anemia, cauzata de o serie de factori printre care si alimentatia inadecvata, poate produce stari de oboseala. In general gradul oboselii si scaderea rezistentei la efort sunt direct proportionale cu gravitatea anemiei, insa exista si cazuri cand anemia este grava, iar pacientul abia relateaza simptome specifice. Cu precadere persoanele in varsta au simptomatologie discreta si pot avea „surpiza” de a descoperi o anemie grava.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
29 Noiembrie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.