Setari Cookie-uri

7 Lectii de la DALAI LAMA care iti vor schimba viata

Am ales sapte vorbe de duh de la Dalai Lama care sa te ajute sa faci fata mai usor traiului zilnic.

Andreea Billig Autor: Andreea Billig

Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose Love: Overcome Your Fears To Attract The Life You Want." Practica fitness, terapii alternative, mindfulness si yoga de sapte ani.

_______

Atunci cand a pornit in lume sa se regaseasca, Elizabeth Gilbert a mers si in India, intr-un ashram. De sute de ani, omul vestic este atras de intelepciunea orientala in care gaseste raspunsuri la intrebarile sale. Pastratori ai traditiilor, conectati cu inima si cu natura, asiaticii ne-au daruit practici spirituale importante printre care si yoga, si indrumare in hatisul vietii. Am ales sapte vorbe de duh de la Dalai Lama care sa te ajute sa faci fata mai usor traiului zilnic.

7 Lectii de la DALAI LAMA care iti vor schimba viata

1. Nimic nu este permanent

Ciclul vietii pe pamant prespune alternanta zilelor si a noptilor, a anotimpurilor, a zilelor insorite si a celor ploioase. In acelasi mod, viata noastra este un sir de intamplari cand vesele si placute, cand mai dificile. Atunci cand existenta pare ca devine dificila, nu uita ca si acel moment va trece.

Citește și:

2. Zambeste daca doresti sa ti se zambeasca

Lumea exterioara este o reflexie a lumii noastre interioara. Asa cum bine spune proverdul romanesc "ce culegi aia semeni", atitudinea , gandurile si faptele noastre atrag forte similare. Prin urmare, nu astepta ca cineva sa iti zambeasca pentru ca tu sa zambesti. Primul beneficiar al zambetului vei fi chiar tu pentru ca starea de spirit iti va deveni mai buna rapid.

Lectii de viata de la Dalai Lama - citate inspirationale

3. Masoara-ti succesul in eforturile pe care le-ai facut pentru a-l atinge

Nu totul in viata trebuie facut cu efort si opinteli. Din contra, atunci cand esti pe calea ta si iti exprimi talentul in slujba oamenilor, totul merge ca pe roate. Asta nu inseamna insa ca tu poti sta cu bratele in san. Ideile, oricat de stralucite, au nevoie de actiune si te obliga sa evoluezi constant. Pana la urma, nu este vorba neaparat de semnele exterioare ale succesului ci de persoana care ai devenit in atingerea acestuia.

Citește și:

4. O data pe an, calatoreste intr-un loc in care nu ai mai fost niciodata.

Poate sa fie in chiar aici, in Romania, sau in orice alt colt de glob. Calatoritul te scoate din zona ta de confort si din rutina zilnica, iti da prilejul sa intri in contact cu idei noi si culturi diferite, sa redescoperi parti din tine. Ba chiar sa iti vezi viata cu un ochi proaspat. Sa iti mai spun ca Pamantul este mult prea frumos sa nu faci asta? Citeste si: Dalai Lama: 10 LEGI ALE VIETII care te vor face un om mai bun

5. Retine ca, uneori, a nu obtine ceea ce doresti se deovedeste a fi un mare noroc.

Un bun prieten imi spunea ades sa am grija ce imi doresc pentru ca e posibil sa mi se intample. Dorintele noastre, atunci cand nu pornesc din inima, nu ne aduc implinirea. Gandeste-te cum ar fi, de exemplu, sa iti doresti sa fii cu acel barbat admirat de toate femeile, lucrul acesta sa se intample pentru ca apoi sa afli ca are probleme grave de personalitate. Te rog sa nu uiti ca atunci cand ceva sau cineva iti deste benefic sau destinat totul vine de la sine, fara chin. Citeste continuarea articolului in pagina 2 >

Citește și:

Shutterstock: vipflash

Vizionare placuta


Kudika
25 Octombrie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.