Bolile inflamatorii par sa puna stapanire pe omul modern, devenind tot mai frecvente si complexe, luand forme ample si cronicizandu-se.
Piperul rosu scade inflamatia din organism
Capsaicina este continuta atat in piperul rosu, cat si in ardeiul iute. Capsaicina prezinta intense efecte antioxidante in organism, reduce stresul oxidativ si amelioreaza durerile din inflamatiile cronice.
Scortisoara prezinta efecte antiinflamatorii
Scortisoara este usor de folosit in diverse preparate, cum ar fi orezul cu lapte sau presarata peste dovleacul copt in cuptor. Scortiosara este delicioasa si in vinul rosu fiert, in diverse prajituri, chiar si in dulceata sau in sucuri naturale. Iata cat de usor este sa folosim acest condiment cu puternice efecte antiinflamatorii. Terapeutii recomanda chiar un lapte vegetal cald cu un varf de scortiosara in fiecare seara, inainte de culcare, pentru a reduce inflamatiile din organism.
Usturoiul amelioreaza durerile si scade inflamatia
Despre utilizarea usturoiului in diverse tratamente naturiste sitm deja de la bunica. Usturoiul trateaza inflamatia de la nivelul sinusurilor, dar si rinitele si durerea de gat. Usutroiul este bun si pentru plamani, iar amestecat cu miere reprezinta un adevarat panaceu pentru sistemul digestiv. Usturoiul se numara astfel printre alimentele considerate antibiotice naturale.