Setari Cookie-uri

7 sfaturi pentru a preveni raceala

Iarna ne bate la usa si odata cu ea o serie de boli specifice sezonului rece. In aceasta perioada organismul este foarte vulnerabil la infectii, intrucat imunitatea este scazuta, de aceea este bine sa luam cateva masuri care pot tine gripa la distanta. Cum bine stiti, este mai usor sa prevenim decat sa tratam. Principale recomandari vizeaza modul de alimentatie pentru ca este evident ca nimic nu ne poate influenta sanatatea in mai mare masura decat ceea ce mancam. Dar nici activitatea fizica, odihna, renuntarea la vicii nu trebuie neglijate daca vrem sa trecem fara pastile de aceasta iarna.

5. Reduceti fumatul, alcoolul si cafeaua. Acestea sunt recomandari binevenite in orice sezon, cu atat mai mult acum cand organismul are nevoie de o imunitate ridicata.

6. Atentie la perioadele de odihna. Pentru sistemul imunitar, somnul este vital, ca stimulent si ca faza de regenerare si reparatie. In timpul somnului creste secretia unor substante numite interleukine care au un rol deosebit de important in apararea organismului. Desigur, iarna tendinta este sa dormim mai mult, insa nici acest lucru nu este benefic pentru ca somnul indelungat ne moleseste si ne face sa ne simtim slabiti.

7. Stesul este un factor perturbator al sistemului imunitar. Hormonii de stres inhiba producerea anticorpilor. De aceea, exercitiile de relaxare, plimbarile in aer liber, orele de repaus, reducerea solicitarilor fizice si psihice si activitatea in timpul liber sunt masuri necesare ocrotirii sanatatii.


Un articol de Ciprian Chitu
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Octombrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.