Setari Cookie-uri

20 de cauze ale durerilor de burta pe care trebuie sa le cunosti

Durerile de burta pot fi acute, puternice, spectaculoase, caz fericit cand pacientul se sperie si se prezinta la medic, dar pot fi si surde, lent progresive, usor de tolerat, caz cand pacientul abia daca le sesizeaza sau daca o face le ignora, desi adesea aceste dureri usoare dar persistente ascund adesea afectiuni grave. La acestea din urma dorim sa ne referim cu precadere in articolul curent, dorind sa atragem atentia asupra cauzelor care pot sta in spatele unor dureri abdominale mai mult sau mai putin intense.

Cancer colon
Cancerul de colon nu este zgomotos ca simptomatologie, din contra, adesea este descoperit in stadii avansate de evolutie, poate chiar datorita simptomelor metastazelor acestuia. Desigur ca aceasta patologie are simptome, insa aceste sunt discrete si adesea ignorate de pacienti.
Simptomele cancerului de colon:
- Sangerarea anala – intotdeauna sangerarea anala trebuie investigata si colonoscopic, chiar daca se certifica a exista hemorosizi si daca pacientul este femeie, atunci obligatoriu trebuie investigate si organele genitale;
- Durerea abdominala;
- Alternanta scaune diareice cu constipatie de zile intregi;
- Distensia abdominala;
- Scaderea in greutate;
- Balonare etc.

Vizionare placuta


Kudika
28 Aprilie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.