Setari Cookie-uri

20 de cauze ale durerilor de burta pe care trebuie sa le cunosti

Durerile de burta pot fi acute, puternice, spectaculoase, caz fericit cand pacientul se sperie si se prezinta la medic, dar pot fi si surde, lent progresive, usor de tolerat, caz cand pacientul abia daca le sesizeaza sau daca o face le ignora, desi adesea aceste dureri usoare dar persistente ascund adesea afectiuni grave. La acestea din urma dorim sa ne referim cu precadere in articolul curent, dorind sa atragem atentia asupra cauzelor care pot sta in spatele unor dureri abdominale mai mult sau mai putin intense.

Ulcerul gastric
Ulcerul gastroduodenal reprezinta o leziune a mucoasei stomacului sau duodenului, aceasta putand fi de la o leziune usoara pana la perforarea pretelui tubului digestiv de la acest nivel pe intreaga sa grosime si evident comunicarea cavitatii gastrice sau duodenale cu cavitatea abdominala.
Simptomele ulcerului gastric:

Simptomele ulcerului difera de la un individ la altul, existand cazuri asimptomatice, desi persoanele respective au fost diagnosticate cu ulcer. In plus, simptomele nu sunt specifice bolii ulceroase, putand fi intalnite si in alte afectiuni digestive precum refluxul gastro-esofagian. Cele mai frecvent simptome pentru ulcerul gastric sunt:
- Durerea, cel mai des cu caracter de arsura, localizata in zona epigastrica (“capul pieptului”), uneori merge in spate. Tine de la cateva minute la cateva ore, apare intermintent, episoadele simptomatice alternand cu perioade asimptomatice. Este calmata prin administrare de substante antiacide sau inhibitoare ale secretiei acide.
- Scaderea poftei de mancare si pierderea ponderala;
- Dispepsia, senzatia de disconfort dupa mese;
- Balonari, greata sau voma dupa mese.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Aprilie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.