Setari Cookie-uri

20 de cauze ale durerilor de burta pe care trebuie sa le cunosti

Durerile de burta pot fi acute, puternice, spectaculoase, caz fericit cand pacientul se sperie si se prezinta la medic, dar pot fi si surde, lent progresive, usor de tolerat, caz cand pacientul abia daca le sesizeaza sau daca o face le ignora, desi adesea aceste dureri usoare dar persistente ascund adesea afectiuni grave. La acestea din urma dorim sa ne referim cu precadere in articolul curent, dorind sa atragem atentia asupra cauzelor care pot sta in spatele unor dureri abdominale mai mult sau mai putin intense.

Fibrom uterin

Fibromul uterin este reprezentat de dezvoltarea unei mase de tesut atipic la nivelul uterului, avand adesea caracter benign. Acesta se trateaza de obicei doar in momentul in care incepe sa creeze probleme. Fobromul uterin se poate dezvolta sub forma unui nodul sau asemanator unui ciorchine.
Simptomele fibromului uterin sunt urmatoarele:
- sangerari intre menstruatii;
- durere in timpul actului sexual;
- mictiuni frecvente;
- dureri de spate;
- infertilitate;
- secretii vaginale abundente fara sa existe alta cauza;
- constipatie;
- marirea abdomenului (destul de rar);
- menstre anormale precum si modificarea duratei acestora;
- dureri in partea de jos a abdomenului;
Dimensiunile unui fibrom pot varia de la foarte mici pana la foarte mari incat sa largeasca uterul (deci peste 10 cm in diametru). In general fibroamele se micsoreaza de la sine dupa menopauza. Daca prezinta probleme este indicat ca acesta sa fie indepartat chirurgical.Riscul ca fobromul sa devina cancerigen este foarte mic.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Aprilie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.