Setari Cookie-uri

20 de cauze ale durerilor de burta pe care trebuie sa le cunosti

Durerile de burta pot fi acute, puternice, spectaculoase, caz fericit cand pacientul se sperie si se prezinta la medic, dar pot fi si surde, lent progresive, usor de tolerat, caz cand pacientul abia daca le sesizeaza sau daca o face le ignora, desi adesea aceste dureri usoare dar persistente ascund adesea afectiuni grave. La acestea din urma dorim sa ne referim cu precadere in articolul curent, dorind sa atragem atentia asupra cauzelor care pot sta in spatele unor dureri abdominale mai mult sau mai putin intense.

Chisturi ovariene

Chisturile ovariene sunt destul de frecvente la femeile aflate in perioada pubertatii, urmand a se remite de la sine odata cu inaintarea in varsta. Insa uneori aceste chisturi se considera a fi patologice. Aceasta se intampla cand chisturile se infecteaza ori apar la varste cand prezenta lor nu mai este de natura fiziologica. De asemenea atunci cand pun in pericol functiile ovarului, formarea ovulului si ovulatia aceste chisturi devin un motiv de ingrijorare sau chiar de sterilitate. Chisturile ovariene pot afecta unul sau ambele ovare.
Simptomele chistului ovarian sunt:
- Durerea pelvina poate sa apara imediat dupa inceperea menstruatiei sau la finalul menstruatiei;
- Pot sa apara dureri abdominale difuze, insa nu puternice ca cele colicative;
- Durere in timpul contactelor sexuale (dispareunie);
- Apar tulburari menstruale;
- Pacienta poate resimti o durere pelvina, surda, constanta sau cu intreruperi, durere care poate iradia in membrele inferioare pe partea interna sau in coloana vertebrala, femeia resimtind o durere de mijloc.

Citește și:

- Senzatia de presiune pe vezica urinara sau pe rect atunci cand chisturile sunt mari.
- Greturi, varsaturi sau dureri mamare;

Vizionare placuta


Kudika
28 Aprilie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.