Setari Cookie-uri

Preventia infectiilor urinare

Infectiile urinare joase sunt afectiuni mai frecvente la persoanele de sex feminin si reprezinta inflamatia de natura infectioasa a segmentelor inferioare ale aparatului urinar. Cea mai frecventa dintre aceastea este cistita.

4. Alegeti dusul in locul bailor. Desi baile sunt relaxante, pentru evitarea infectiilor urinare este mai bine sa faceti dus.

5. Intotdeauna faceti toaleta regiunii genitale inainte si dupa contactul sexual, pentru a evita colonizarea uretrei cu bacterii care pot pregati terenul pentru o infectie urinara.

6.
Atentie la produsele de igiena intima. Multe pot irita uretra si pot duce la instalarea unei infectii. Folositi doar produsele testate dermatologic.

7.
Ceaiul de merisor este recunoscut pentru calitatile sale antiseptice si reprezinta un mod natural de preventie a infectiilor urinare. El este util si in grabirea procesului de recuperare odata ce o infectie de tract urinar s-a instalat.

8.
Suplimentele de vitamina C luate regulat reprezinta o alta modalitate de a tine la distanta infectiile urinare. Vitamina C creste aciditatea urinei si in acest fel impiedica dezvoltarea bacteriilor in tractul urinar.

9. Alegeti lenjeria intima din bumbac pentru ca aceasta lasa pielea sa respire. Fibrele sintetice mentin umezeala, creand conditiile optime dezvoltarii infectiilor.

10. Daca faceti parte dintre persoanele care care prezinta frecvent infectii urinare recurente, schimbarea pozitiei in timpul actului sexual ar putea sa reduca numarul infectiilor. Schimbarea pozitiei poate reduce traumatismul asupra uretrei si diminua riscul de infectii urinare repetate. Femeilor care fac foarte frecvent infectii urinare li se pot prescrie antibiotice care se administreaza imediat dupa actul sexual pentru a preveni instalarea unei infectii.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Martie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.