10 sfaturi pentru a preveni infectiile vaginale

Infectiile vaginale fac parte din istoricul bolilor genitale ale fiecarei femei. Sunt atat de frecvente aceste infectii vaginale incat, la un moment dat, orice femeie este atinsa de o astfel de patologie manifestata mai mult sau mai putin intens. Tocmai de aceea este important ca fiecare femeie sa cunoasca acele cauze importante ce favorizeaza aparitia acestor infectii, cea mai frecventa dintre acestea fiind candidoza vaginala. Preventia este cea mai importanta privind starea de sanatate a oricarui organism, asadar sa ne informam cu privire la metodele de prevenire ale infectiilor vaginale.

6. Nu folositi orice produs existent pe piata pentru igiena intima, mai bine intrebati ginecologul ce va recomanda. De multe ori aceste produse de igiena intima sunt responsabile de aparitia infectiilor genitale.

7. Tratamentele cu antibiotice care au spctru larg (folosite in diverse patologii) afecteaza de multe ori si flora vaginala. Tocmai de aceea tratamentul cu antibiotice trebuie sa fie asociat cu o metoda de protectie contra infectiilor vaginale, metoda care poate fi medicamentoasa (indicata de medic) sau naturista. Cea mai usoara metoda de protectie contra infectiilor vaginale ce poate fi asociata tratamentului antibiotic o reprezinta consumul unui iaurt pe zi.

8. In general unele schimbari sau dezechilibre hormonale determina si modificari la nivelul secretiei vaginale. Uneori puteti avea prurit (mancarimi), niciodata sa nu va scarpinati, inrautatiti situatia.

Retail jobs

9. Un sfat pentru prevenirea recidivelor infectiilor vaginale: niciodata sa nu intrerupeti un tratament pentru o infectie vaginala doar pentru ca va simtiti bine. Chiar daca simptomatologia dispare dupa cateva zile de tratament, infectia exista inca acolo, insa intr-o stare mult mai putin agresiva, tocmai de aceea nu o mai resimtiti. Tratamentul trebuie intotdeauna urmat pana la capat, iar activitatea sexuala trebuie amanata pana la incheierea tratamentului. De asemenea chiar daca sunteti la menstruatie, aceasta nu reprezinta un motiv pentru a intrerupe un tratament pentru infectiile vaginale.

10. La toate aceste sfaturi se adauga si respectarea regulilor generale de igiena, a orelor de somn, precum si o alimentatie echilibrata si consumul adecvat de lichide, astfel incat imunitatea sa nu fie afectata.

Nu uitatai ca periodic sa faceti o vizita medicului vostru ginecolog.

Un articol de Iulia D.

Vizionare placuta


Kudika
19 Mai 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri