Setari Cookie-uri

6 boli feminine care afecteaza si barbatii

Unele afectiuni sunt considerate a fi specifice femeiesti, insa putini sunt cei care stiu ca acestea afecteaza si barbatii. Desigur, incidenta in randul barbatilor este mai mica decat in cazul femeilor, insa adesea aceste boli se manifesta mult mai agresiv in cazul barbatilor decat la femei. Va propunem sa descoperiti 6 boli despre care ati considera ca afecteaza doar femeile, insa care nu cruta barbatii.

3. Osteoporoza

Osteoporoza este o boala care afecteaza inclusiv barbatii, desi incidenta la acestia este mai mica. “Boala oaselor de sticla” cum mai este numita are ca si cauze fumatul, andropauza, carenta de calciu si vitamina D, consumul de alcool, cancerul de prostata.

Simptomele osteoporozei la barbati:
- In primul rand trebuie specificat ca aceasta boala se instaleaza, indiferent de sex, intr-un mod silentios, asadar adesea este descoperita cand pacientul a facut o fractura la cel mai minor accident;
- In stadii avansate apar modificari ale posturii prin tasarea vertebrelor, scadere in inaltime si dureri in abdomen sau picioare, precum si amortirea picioarelor datorita presarii nervilor paravertebrali de catre vertebrele care nu mai au o distanta optima intre ele;
- Fracturi osoase frecvente la accidente minore;
- Dureri de oase, dar si alte manifestari caracteristice carentelor de calciu si vitamina D, ca tremor, “carcei” – spasme musculare in gambe, ochi (se zbate ochiul) sau buze etc.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Iulie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.