Setari Cookie-uri

7 secrete ale longevitatii

Inca din timpurile stravechi oamenii au incercat sa infrunte batranetea si moartea, sa obtina o licoare magica cu puteri miraculoase, astfel incat cel care o bea sa traiasca vesnic sau sa ramana tanar pentru totodeauna. Astfel ca, de-a lungul timpului, in incercarea de a obtine bautura miraculoasa oamenii au invatat unele obiceiuri sanatoase si au descoperit diverse metode a a mentine tineretea cat mai mult si de a spori longevitatea.

5. Miscarea are foarte multe beneficii: oxigeneaza organismul, imbunatateste functiile cerebrale, mobilizeaza sangele stagnat la nivelul ficatului si splinei, elimina surplusul de kilograme, creste metabolismul bazal, combate depresiile, protejeaza sistemul cardio-vascular, imbunatateste functia pulmonara, mentine tineretea si creste speranta de viata.

6. Starea psihicului de educa. Mai exact, impuneti-va sa ganditi mereu pozitiv, sa aveti incredere in voi, sa nu lasati anumite situatii sa treaca doar pentru ca nu aveti curaj sa le infruntati, zambiti mereu si fiti veseli. Atitudinea pozitiva produce eliberarea unor mediatori chimici la nivel cerebral care va protejeaza impotriva stresului, a unor boli (endocrine, nervoase, Alzheimer, u;cer etc.), impotriva cancerului, imbatranirii, combate ridurile si imbunatateste functia cardiaca.

Citește și:

7. Evitati consumul grasimilor complexe, a alimentelor cu continut crescut de colesterol. Acesta este nociv pentru organism, in special pentru efectele sale asupra aparatului cardio-vascular. Colesterolul are o molecula mare, patrunde in structura peretelui vaselor sanguine de unde cu greu iese. Unele molecule raman insa la acest nivel, urmand sa fie fagocitate (“mancate”) de unele celule cu rol de “curatare” a tesuturilor de factori patogeni (endogeni si exogeni, precum molecule proprii organismului sau bacterii, virusuri, ciuperci etc). Insa aceste celule nu pot procesa colesterolul, astfel ca raman si ele in peretele vascular, se sparg si colesterolul nu este transportat. Local se instaleaza un proces inflamator in jurul caruia se dezvolta un “manson” de fibre musculare netede, specifice vaselor sanguine. In final peretele vascular se degradeaza, isi pierde elasiticitatea, lumenul (interiorul vasului) se ingusteaza, prin vas nu mai trece la fel de mult sange, deci scade aportul de oxigen si nutrient, iar in final se produce hipoxia si degradarea tesutului pe care vasul respectiv il iriga (spre exemplu afectarea arterelor care iriga muschiul inimii duce la infarct).

Citește și:

Daca veti urma aceste cateva sfaturi veti observa cum viata dumneavoastra se imbunatateste atat din punct de vedere al sanatatii, cat si al reusitelor profesionale (creste capacitatea intelectuala) si al vietii familiale (gandirea pozitiva si lipsa stresului va face mai buni, mai veseli, mai placuti).

Un articol de Iulia D.

Vizionare placuta


Kudika
18 Iulie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.