Setari Cookie-uri

Aspirina previne atacul de cord

De peste 100 de ani aspirina este folosita pentru inlaturarea durerii si scaderea inflamatiei. Succesul si popularitatea de care s-a bucurat aspirina de-a lungul anilor este rezultatul efectelor terapeutice remarcabile ale acestui medicament aparent banal. Aspirina, in functie de doza care este administrata, are proprietati antiinflamatoare, antialgice, antipiretice (scade temperatura) si antiagregante (inhiba formarea trobilor).

Inainte de a incepe o astfel de terapie, ce trebuie urmata toata viata pentru a fi eficienta, este necesar consultul medicului, care va stabili daca administrarea zilnica de aspirina este recomandata si daca nu exista contraindicatii.

Cui se adreseaza terapia cu aspirina?

Ar putea beneficia de terapia cu aspirina mai ales persoanele cu boala coronariana, cu ateroscleroza, cele care au suferit un inferct, persoanele cu bypass cardiac, pacientii cu angina pectorala, cei cu factori de risc cardiovascular, persoanele care au suferit un accident ischemic tranzitor.

Riscurile si contraindicatiile aspirinei:

Administrarea zilnica a aspirinei nu este recomandata, potrivit cercetatorilor, persoanelor care sufera de diabet, iar la cele depeste 75 de ani, decizia de a lua sau nu o aspirina pe zi trebuie luata pe baze individuale, pentru că exista riscul de hemoragie.

Alte riscuri ale administratii de aspirina sunt reprezentate de declansarea ulcerelor gastrice si a sangerarilor digestive. Printre efectele adverse ale aspirinei se mai numara: arsuri gastrice, dureri abdominale, greta si varsaturi, diferite sangerari, edem facial, atatcuri de astm, dureri de cap, confuzie.
Toate aceste pot fi evitate printr-o evaluare medicala riguroasa efectuata inainte de prescrierea terapiei cu aspirina.

Un articol de Cirpian Chtiu

Vizionare placuta


Kudika
2 Septembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.